Üzülmez: "İlk yarıdaki futbol bize yakışmadı"

Üzülmez: "İlk yarıdaki futbol bize yakışmadı"
Spor Toto 1. Lig'in 28. haftasında sahasında Adanaspor ile 1-1 berabere kalan lider Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, ilk yarıda oynanan futbolun kendilerine yakışmadığını söyledi.

Spor Toto 1. Lig'in 28. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, evinde Adanaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Üzülmez, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Adanaspor karşısında üzücü bir sonuç aldıklarını belirtti.

Hiç beklemedikleri 2 puan kaybettiklerine değinen Üzülmez, "Kazansak çok büyük avantaj sağlayacaktık. Oyuna iyi başladığımız söylenemez. Bu ligin genel sorunu bireysel hatalardan yediğimiz bir gol. Bazen çok anlatmamıza rağmen bu hatalar yapılıyor. Bireysel hatalar maç içerisinde işleri daha da zorlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Kaybederken de mücadele ederek kaybetmeleri gerektiğinin altını çizen İbrahim Üzülmez, şöyle konuştu: "Hatalarımız var ama ikinci yarı biraz daha baskı kuran takım görüntüsünde olduk. Beraberliği yakaladık. Daha fazla gol atabilirdik. Vedat Muric'in eksikliği ileride top tutmamızı engelledi. İlk yarıdaki futbol bize yakışmadı. Maça çok durgun başlamamızı inceleyeceğiz. Bazı oyuncularımız girdikleri pozisyonlarda çok daha dikkatli olmalı. Ligin sonu yaklaşıyor ve her takım her takımı yenebilir. Moral bozukluğunu atlatıp İstanbulspor maçına hazırlanmalıyız."

Çaykur Rizespor - Adanaspor Maçının Ardından

Adanaspor cephesi

Arın: "Galibiyeti koruyamadık"

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın ise takımının içinde bulunduğu durumun cesaretini kaybeden bir ekip görüntüsü verdiğini söyledi.

Çaykur Rizespor'un kadro kalitesine saygı göstererek maça çıktıklarının altını çizen Arın, "Rakibin bulunduğu konuma saygı göstererek puan almaya geldik. Puanlar da alabilirdik. Kendi düşündüklerimiz doğrultusunda dengeli oyunda 1-0 öne geçtik. Son vuruşlarda pas becerisi istediğimiz gibi olmadığı için fark da olmadı." ifadelerini kullandı.

İkinci yarı da farkı bulamadıklarına değinen Arın, "Kendine olan güven eksikliği ve skoru koruma adına çok geri yaslandık, galibiyeti koruyamadık. Defansif anlamda sakatlıklar nedeniyle maç içerisinde tedbir alamadık. Son anlarda yediğimiz golle maalesef berabere kaldık." şeklinde konuştu. 

Arın, Adanasporlu futbolcuların oyunu soğutmak amacıyla yerde kaldığına yönelik  bir soruya ise "Bu sadece bizim yaramız değil. Bu kanayan yara bütün liglerde var. Futbolcular çok yerde kaldı. Bizim taktiksel anlamda yaptığımız bir şey değil elbet. Bu yerde yatma olayına bir çare bulmamız lazım. Biz de böyle bir şeyi istemeyiz. İngiltere'de çare bulundu. İnşallah Türkiye'de de bulunur." şeklinde yanıt verdi.

Çaykur Rizespor - Adanaspor Maçının Ardından