Üzülmez: Kimse Rizespor'un Bu Kadar Üst Düzey Mücadele Edeceğini Beklemiyordu

Üzülmez: Kimse Rizespor'un Bu Kadar Üst Düzey Mücadele Edeceğini Beklemiyordu
BB Erzurumspor maçının hazırlıklarına devam eden Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, iki haftada alınan sonuçların ardından kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig'de 24 Ağustos Cuma günü sahasında Erzurum Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek Çaykur Rizespor, Teknik direktör İbrahim Üzülmez, yönetiminde çalışmalarını Mehmet Cengiz Tesislerinde sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, ilk iki haftada alınan sonuçlar yüzünden kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini belirterek, "İbrahim Üzülmez Allah'ın izniyle bu işi kaldırır, bundan önce de kaldırdı bundan sonra da kaldırır. Takıma, destek olun." dedi.

İbrahim Üzülmez, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligin ilk iki haftasındaki maçlarda 70-75 dakika iyi mücadele ettiklerini ancak son anlarda istedikleri başarıyı gösteremediklerini söyledi.

ibrahim-uzulmez-(1)-008.jpg

Futbolda tecrübenin önemine dikkati çeken Üzülmez, "Yardımlaşan, üreten, iyi oynayan bir ekibimiz var ama bireysel hatalar maç kazanamamıza sebep oldu. Tecrübe eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ligin ilk haftasında alt ligden gelen 7, ikinci hafta maçında ise 6 oyuncu ile oynadık. Alınan sonuçlara rağmen cesaretli oynayan, taktir edilen ekibiz." diye konuştu.

Üzülmez, taraftarların ve bazı kesimlerin sabırsız olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "2-0'dan maç kaybedince bir şey anlatmakta zorlanıyoruz. Bireysel hataların bizi zorladığını düşünüyorum. Kimse iki haftada Çaykur Rizespor'un bu kadar üst düzey mücadele edeceğini beklemiyordu. İki haftada karamsar olunması, 'İbrahim Üzülmez bu işi kaldıramaz.' denilmesi... İbrahim Üzülmez Allah'ın izniyle bu işi kaldırır, bundan önce de kaldırdı bundan sonra da kaldırır. Takıma, destek olun."

- "Çaykur Rizespor doğru yoldadır"

Saha dışındaki art niyetli düşüncelere katılmadığına değinen Üzülmez, "Çaykur Rizespor doğru yoldadır. Çaykur Rizespor takımı bundan sonraki haftalarda da formasına, armasına sahip çıkacaktır. Küçük detaylar Süper Lig'de çok önemli. Oyuncularıma güveniyorum. Gelecek haftalarda bireysel hatalardan arınmış oyuncularım Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında çıkış yaparak camiayı güzel yerlere getirecektir." şeklinde konuştu.

Üzülmez, Çaykur Rizespor'un belli noktalardaki oyuncu eksikliğine vurgu yaparak, "Bu hafta Fink'i kazandık. İlerleyen haftalarda kazanacağımız başka oyuncular da olacak. Kampa geç gelen, uyum sorunu yaşayan arkadaşlar var. Mevcut kadro içerisinde her oyuncu görev alacak. Eksikliklerimiz var, yönetim de kabul ediyor. Oyuncu almak için çalışılıyor. Kaliteli oyuncuyu aramıza katmak kolay değil. Uzun lig maratonuna baktığımız zaman kadro rekabetini artıracak, oyuna girip canlılık katacak oyuncu profiline ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

ibrahim-uzulmez-(2)-009.jpg

- Matic Fink: "İyi oyunumuzun sonucu bu değildi"

Yeşil-mavili ekibin defans oyuncusu Matic Fink de ligin ilk iki haftasında 5 puan kaybettiklerini, bunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

İyi oyunlarını sonuca yansıtamadıklarının altını çizen Fink, "İyi oyunumuzun sonucu bu değildi. Ligde iyi oyun sonrası kaybedilen 5 puan bizi üzdü. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçını kazanarak ivme yakalamak istiyoruz. Bu maça iyi hazırlanıyoruz. Sabırla, yavaş yavaş alacağımız galibiyetlerle çok daha iyi konuma geleceğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

matic-fink-(1).jpgmatic-fink-(2).jpgrizespor-antrenmani-(4)-016.jpgrizespor-antrenmani-(5)-013.jpgrizespor-antrenmani-(8)-005.jpg