Üzülmez: "Sıralamaya Bakınca Lig Yeni Başlıyor"

Üzülmez: "Sıralamaya Bakınca Lig Yeni Başlıyor"
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, ligdeki şampiyonluk mücadelesine ilişkin "Sıralamaya bakınca lig yeni başlıyor." dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, ligin 23. haftasında oynanacakları Balıkesirspor Baltok maçının hazırlıklarına bugün başladı.

Yağmur altında gerçekleşen antrenmandan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, ligde son oynadıkları MKE Ankaragücü karşısında adlıkları 4-2'lik galibiyeti değerlendirdi. Ankaragücü maçında iyi olduklarını ve 4-2'lik önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Üzülmez, ligdeki şampiyonluk mücadelesine ilişkin "Sıralamaya bakınca lig yeni başlıyor." dedi.

Üzülmez, "Rizespor camiasına yakışır bir futbol oynadık. Sahada 10 kişi kalmamıza rağmen formasına sahiplenen takım görüntüsüne sahiptik. Aldığımız bu sonuç bizleri gerçekten mutlu etti. Rakibimizden aldığımız bu üç puan bizi bundan sonraki haftalar için emin adımlarla yolumuza devam etmek için içeride oynayacağımız bir Balıkesir ve arkasından oynayacağımız bir Elazığspor maçı var" dedi.

ibrahim-uzulmez-006.jpg

Ligde üst üste iki maçı kendi sahalarında oynayacaklarına değinen ve Rizespor'a karşı ayrı bir motive içerisinde çalışan rakiplerin olduğunu belirten İbrahim Üzülmez, "Bugün Ümraniye sahasında kaybetti. Balıkesirspor Baltok ve Elazığspor maçları zor. Bu lig zor ve farklı bir lig. Her maçın ayrı bir hikayesi olduğunu daha öncede söyledim. Bu köprünün altından çok daha sular geçeceğini biliyoruz. Şu andaki sıralamaya baktığımızda lig yeni başlıyor gibi bir görüntü var. Rizespor'a karşı ayrı bir motive içerisinde hazırlanan rakiplerimiz var. Bizim kalite ve yeteneğimiz var bu kaliteyi daha fazla ön plana çıkartmamız gerekiyor. Oyuncularım MKE Ankaragücü maçında ortaya koydukları dirençli, mücadeleci ve arzulu futbolu inşallah önümüzdeki iki maçta ortaya koyup hedefimize ulaşacağız" dedi.

Rakiplerin Çaykur Rizespor'a karşı çok farklı hazırlandıklarını ifade eden Üzülmez, "Son iç saha maçında Altınordu nasıl bize sıkıntılar yaşattıysa Balıkesir ekibi aynı düşünce içerisinde olacaktır. Biz de en az rakiplerimiz kadar mücadele edersek kalite farkımızla istediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum. Kalite farkımızı ön plana çıkarmamız için maçlarda daha fazla istememiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

İç saha maçlarında taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunun altını çizen Üzülmez, "Son haftalarda seyirci sayımızda artış var ama bu yeterli değil. Amacımız içeride oynayacağımız iki maçta taraftarlarımızın takımlarına destek vermesi. Onlara ihtiyacımız var. Oyuncularımız görevlerini biliyor ve bu yönde çalışıyor. Taraftarlarımız da destekleri ile onlara sahip çıksın." ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü maçında sakatlanan oyuncusu Vedat Muriç hakkında konuşan İbrahim Üzülmez, oyuncusunun önümüzdeki antrenmanda kendisini deneyeceğini söyledi. Takımda eksiklerin olduğunu vurgulayan Üzülmez, Petrucci ile Kweuke'nin sakatlığının sürdüğünü, Ümit Kurt'un sakatlık sonrasında oynama şansının zor olduğunu, Muric'in ise tedavisinin devam ettiğini ve son çalışmanın ardından oynayıp oynamayacağına karar vereceklerini kaydetti.

Üzülmez sözlerine şu şekilde devam etti: "Son söylemlerden sonra Vedat için nazarlık oldu diyelim. Hem gol atamıyor hem de sakatlandı. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler diyelim. Yarınki antrenmanda kendisini deneyecek ve sonrasında karar vereceğiz. Yaptığımız kadro alternatif bir kadro oldu. Oyuncularım eksik olanların da yerlerini dolduruyor."

rizespor-teknik-direktoru-ibrahim-uzulmez.jpgrizespor-antrenmani-009.jpghasan-yavuz-bakir-ibrahim-uzulmez.jpg