Uzungöl, seneye câzibe merkezi olacak

Uzungöl, seneye câzibe merkezi olacak
Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi, 2012 de gerçekleştirilecek üç projeyle dört mevsim doğaseverlere hizmet verecek.

Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Uzungöl'ün cazibesini 2012 yılında teleferik, kongre ve kültür merkezi projeleriyle arttıracaklarını kaydetti.

Başkan Aygün, "78 yaylaya sahip Uzungöl'den gölün 2865 metre yukarısındaki Garester yaylasına yaz kış halka açık teleferik projesini 2012 yılında hayata geçireceğiz. Kayak sporuyla uğraşan vatandaşlarımız yap işlet devret modeliyle gerçekleşecek, 12 milyon euroluk projemizle Uzungöl'de kayak yapabilecek. Böylece beldemizin kış turizmi de canlanacak. Buna paralel olarak tesis, konaklama altyapı olarak Uzungöl'ü 2012'ye hazır hale getirmek için çalışmalarımız başladı. Teleferik projesinin yanında önümüzdeki yıl inşallah Abdullah Gül Kongre Merkezi ve Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'ni de beldemize kazandıracağız. Bu tesislerle birlikte Uzungöl yılın dört mevsimi canlı kalacak, 12 ay bölgenin cazibe merkezi olacak." dedi.

Başkan Aygün ayrıca özel çevre, sit alanı, tabiat parkı gibi özelliklere sahip Uzungöl'ün daha iyi hizmet alması için belediyenin kapanmaması gerektiğinin altını çizdi.