Valencia Mehmet Topal'ın golüyle tura tutundu

Valencia Mehmet Topal'ın golüyle tura tutundu
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Valencia, AZ Alkmaar'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu. İspanyol kulübü Mehmet Topal'ın attığı golle rövanş için avantaj yakaladı.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile İspanyol ekibi Valencia karşı karşıya geldi. İlk yarının uzatma dakikalarında Brett Holman'ın golü ile öne geçen ev sahibi ekip 51. dakikada milli futbolcumuz Mehmet Topal'ın golüne engel olamadı. Ancak 79. dakikada sahneye çıkan Maarten Martens'ın golü Alkmaar'a 2-1'lik galibiyet getirdi.

AZ'de Holman'ın golüne Martens'in, Martens'in golüne ise Holmen'in asist yapması dikkat çeken bir özellik olarak kayıtlara geçti.

Karşılaşmada ilk 11 çıkan ve takımının beraberlik golüne kafayla imza atarak tur umutlarını ikinci maça taşıyan Mehmet Topal, etkili futbolu ile alkış topladı.

Rövanş karşılaşması 3 yada 4 Nisan'da İspanya'da Valencia'nın Mestella Stadı'nda oynanacak.

BILBAO ALMANYA'DA TURU ARALADI

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalilk maçında Schalke, İspanyol temsilcisi Athletic Bilbao ile karşı karşıya geldi. Veltins Arena'da oynanan karşılaşmayı Athletic Bilbao 4-2 kazanarak rövanş karşılaşması için büyük avantaj elde etti.

Karşılaşmada Athletic Bilbao'ya galibiyeti getiren golleri 20 ve 73. dakikalarda Fernando Llorente, 81. dakikada Oscar de Marcos ve 90 dakikada Iker Muniain kaydetti. Schalke'nin İspanyol yıldızı Raul'ün 22 ve 60. dakikalarda kaydettiği goller ise galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sonucun ardından Athletic Bilbao bir önceki turda Manchester United'ı eleyerek başladığı final yürüyüşünde Schalke'yi de elemeye çok yaklaştı. Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkacak ekibi belirleyecek ikinci karşılaşma 5 Nisan tarihinde San Mames'te oynanacak.

SPORTING'İN GOLLERİ ESKİ GALATASARAYLI'DAN

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Fİnal ilk maçında Sporting Lisbon evinde Metalist Kharkiv ile karşılaştı. Lizbon'da oynanan karşılaşmadan ev sahibi ekip 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Sporting Lisbon'a galibiyeti getiren goller, 51. dakikada İzmailov ve 64. dakikada eski Galatasaraylı İnsua'dan geldi. Metalist'i umutlandıran gol ise 90. dakikada penaltıdan Cleiton kaydetti.

Yarı finale çıkacak takım 5 Nisan tarihinde Ukrayna'da oynanacak rövanş maçının ardından belli olacak.

Metalist'in yarı finale adını yazdırması için maç sonunda 1-0'lık skorla ya da en az 2 farklı galip ayrılması gerekecek. 2-1'lik skorda ise turu geçen tarafı uzatma ya da penaltı atışları belirleyecek.