Vali Balkanlıoğlu, soyguncuların ne istediğini açıkladı

Vali Balkanlıoğlu, soyguncuların ne istediğini açıkladı
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşanan rehine olayında soyguncuların istekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Soyguncuların talepleri konusunda açıklamalarda bulunan Balkanlıoğlu, “İçeriden kendilerinin sağ salim çıkabilecekleri bir ortam sağlanmasını, bir araç verilmesini, rehinelerle birlikte güvenli bir yere kadar gitmek istediklerini, ondan sonra rehineleri serbest bırakabileceklerini söylüyorlar. Annesi ile görüşüldü. İkna çabaları devam ediyor. İşin uzmanları geliyor, onları bekliyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmadan bu iş çözülür” diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesinde kuyumcu dükkanındakilerin rehin alınmasına ilişkin, "Kendileri de Ordulu olan iki kardeşi ikna çabaları sürüyor. Bu konuda eğitimli personelimiz işi yürütüyor. Belli bir aşamaya gelindi" dedi.

Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın 09.20 sıralarında iki kardeş tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Şüphelilerin kuyumcuyu soymaya çalıştıklarını belirten Balkanlıoğlu, "İki kardeş kafa kafaya verip, kuyumcuyu kendilerince soymaya karar veriyor. Vatandaşların duyarlılık gösterip, hemen polise haber vermesiyle panik yaparak içerideki vatandaşları rehin alıyorlar. İçeride kuyumcunun asıl sahibinin oğlu ile 2 müşteri de rehin durumda" diye konuştu.

Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendileri de Ordulu olan iki kardeşi ikna çabaları sürüyor. Bu konuda eğitimli personelimiz işi yürütüyor. Belli bir aşamaya gelindi. Şimdi Ankara'dan daha profesyonel destek istiyoruz. Bu işin uzmanı ve psikiyatristler eşliğinde biraz daha ikna çalışmaları devam edecek. İstiyoruz ki hiç kimsenin burnu kanamadan, bu teşebbüs bu şekilde kalsın ve hayırla neticelensin. Bütün bunlara rağmen olası gelişmelere karşı da emniyet güçlerimiz tedbirlerini almış durumda."

Olayın terörle ilişkisi bulunmadığına dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Kardeşlerin daha önce sabıkaları yok. Ne amaçla buraya geldiler, arkasında başka bir şey var mı, çok yönlü şekilde araştırılıyor" bilgisini paylaştı.

Balkanlıoğlu, gazetecilerin "Şüphelilerin talepleri oldu mu" sorusu üzerine, "Kendilerine sağ salim çıkabilecek bir ortam sağlanmasını ve araç verilmesini, rehinelerle güvenli bir yere kadar gitmek istediklerini söylediler. Ondan sonra rehineleri serbest bırakacaklarını söylüyorlar. Bunlara ne kadar güvenilir, psikolojik durumları nedir, bunlar uzmanların yapacağı çalışmalarla çözümlenecek konular. Umarız ki bir sıkıntı olmadan bu olay çözülür" yanıtını verdi.