Vali Baydaş: “Çalışmalar Havadan, Karadan ve Denizden Aralıksız Devam Ediyor”

Vali Baydaş: “Çalışmalar Havadan, Karadan ve Denizden Aralıksız Devam Ediyor”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ardeşen ilçesinde deniz kenarına gittikten sonra haber alınamayan kadını arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek yetkililerden arama kurtarma çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler aldı.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde 27 Kasım günü sahilde dalgaların getirdiği odunları toplamak istediği sırada dalgalar arasında kaybolan 52 yaşındaki Zeynep Bekar'ı arama çalışmaları devam ederken arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek çalışmalar hakkında bilgiler alan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, çalışmaların aralıksız bir şekilde havadan, karadan ve denizden devam ettiğini ifade etti.

Vali Baydaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik, AFAD, Emniyet Deniz Polisi, Jandarma ve dalgıçlar tarafından havadan, karadan ve denizden toplam 76 personelin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Vali Baydaş; “Geçtiğimiz hafta ayın 27’sinde ilimizde meydan gelen fırtına sonrası Ardeşen ilçemizde bir vatandaşımız için kayıp ihbarıyla müracaatta bulunuldu. Yapılan araştırmalarda özellikle mobese izlemelerinde vatandaşımızın sahile doğru yürüdüğü görüldü ve arama tarama çalışmalarında bu bölgede yoğunlaşıldı. O günden bu yana her gün Sahil Güvenlik, AFAD, Emniyet Deniz Polisimiz, Jandarmamız ve dalgıçlarımız karadan, havadan ve denizden arama çalışmalarına devam ediyor. Bugün de 76 personelle arama çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik helikopterimiz olay gününden itibaren her gün sahada tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Emniyetimize ait hem deniz polisimiz hem de insansız hava aracımız çalışmalarına devam ediyor. Sahil Güvenlik personelimiz dalgıçlarla ve sonarlarla tarama faaliyetini gerçekleştiriyor. AFAD bütün ekipleriyle burada. Havada, karada ve denizde arama çalışmalarımız devam ediyor. 6. gündeyiz, bulunacak her iz ve emareyi değerlendiriyor. İnşallah bir netice alırız. Bugünde buradaki çalışmaları yerinde gördük, hem de kaybolan vatandaşımızın yakınlarına geçmiş olsun dileklerimiz ilettik" dedi.

Vali Baydaş'a; Vali Yardımcısı Murat Öztürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, AFAD Rize İl Müdürü Mehmet Salih Avcı ve diğer yetkililer eşlik etti.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum