Vali Bektaş: Ağaran Şelalesi Bölgenin Önemli Turizm ve Cazibe Merkezi Adayı

Vali Bektaş: Ağaran Şelalesi Bölgenin Önemli Turizm ve Cazibe Merkezi Adayı
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli İlçesindeki incelemeleri esnasında; Ağaran Şelalesinin bölgenin önemli turizm ve cazibe merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu söyledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr.Atilla Esmen, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri Necati Yıldırım, Cafer Kuru ve Zeynep Akyıldız ile birlikte Çayeli İlçesinde bir dizi incelemede bulundu.

erdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(1).jpg

Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler ilk olarak Köprülü Köyünde bulunan Ağaran Şelalesini ziyaret etti. Daha sonra sırasıyla Sarısu Köyünde heyelan ve toprak kaymasına maruz kalan bölgelerde incelemelerde bulundur. Ardından Çayeli Sanayi Sitesinde tarım aletleri üreten bir işletmede ve Karaağaç Köyünde organik alabalık üretimi yapan bir tesiste incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Bektaş, Ağaran Şelalesinde yaptığı incelemeler esnasında, Rize’nin çaydan sonra en önemli değerlerinden bir tanesinin de turizm olduğunu ifade ederek; “Daha önce şelale bölgesinde Çayeli Kaymakamlığının katkılarıyla önemli bir çevre düzenlemesi yapıldı. Yapılan bu çevre düzenlemeleriyle birlikte bölgede bir tesis kuruldu ve onu takiben bu yaz yeni bir tesis daha işletmeye açıldı. Üçüncü tesis de inşallah önümüzdeki sezona yetiştirilmiş olacak.  Şelaleye ulaşan yollarda da gerekli iyileştirilmeler yapılmış ve bölgeye ulaşım konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor. Şehrin çok yakınında, su sesleri arasında, birbirini izleyen bir dizi şelaleden oluşan olağanüstü bir ortam. Bu bölge önemli turizm ve cazibe merkezlerinden biri olmaya aday. Bölgenin altyapısının iyileştirilmesi konusunda birkaç talep var. Bu talepleri de imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu. 

erdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(4).jpgerdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(2).jpgerdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(3).jpgerdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(6).jpg

erdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(7).jpgerdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(8).jpgerdogan-bektas-agaran-selalesinde-ve-cayelinde-incelemede-(9).jpg