Vali Bektaş: Bilişimciler Ortamı Oluşturmayı Hedefliyoruz

Vali Bektaş: Bilişimciler Ortamı Oluşturmayı Hedefliyoruz
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl genelinde oluşturulan kodlama atölyelerinde 5 ve 6. sınıfa giden bütün öğrencilere kodlama eğitiminin verildiğini, gerçekleştirilen bu eğitimlerle ‘Bilişimciler ortamı’ oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde yürütülen ‘Kodlama Projesi’nde görev alan öğretmenlerin; problemlere çok yönlü çözümler sunmak, sistematik düşünmek, olayları ilişkilendirmek ve takım çalışması yapabilme gibi özellikler kazandırmak amacıyla Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) katkılarıyla bir eğitim programı düzenlendi.  

Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen ‘Eğitimcilerin Kodlama Becerilerinin Geliştirilmesi’ konulu programının ilk gününde Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ve diğer yetkililerle birlikte eğitime katılan öğretmenleri ziyaret ederek program hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

rizede-egitimcilerin-kodlama-becerilerinin-gelistirilmesi-konulu-program-(1).jpg

Ziyaret esnasında, Rize genelenden yürütülmekte olan kodlama projesi kapsamında, bilişim dersleri vesile edilerek 5 ve 6. sınıfa giden bütün öğrencilere kodlama eğitimi verildiğini, gerçekleştirilen bu eğitimlerle bilişimciler ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Vali Bektaş,  “Öğretmenlerimiz, burada alacakları eğitimleri, tecrübeleri ile pekiştirip okullarında ve kodlama atölyelerinde uygulamaya başlayacaklar. Burada edinilen bilgiler uygulamaya konulduğu an, yürütmekte olduğumuz kodlama projesi daha bir somut anlam kazanacaktır. Ayrıca bu tür eğitimlerle projesinde geldiğimiz noktayı, varsa eksiklerimizi görme şansını da yakalıyoruz” dedi.

Kodla Rize Projesinde Güzel Adımlar Atılıyor…

Rize’de öğrencilerin hevesli olması, öğretmenlerin projeyi sahiplenmesi ve yerel dinamiklerinde destekleri ile ‘Kodlama Projesi’nde olumlu sonuçlar elde ettiklerini belirten Vali Bektaş, “Dünyada her şey çok hızlı gelişiyor ve değişiyor. Bu değişim ve dönüşüme hazır olmazsak, başkalarının ürettiği ürenler ve hazırladıkları yazılımları kullanmak zorunda kalırız. Türkiye olarak geleceğe güvenle bakmak istiyorsak; tüketen değil üreten bir toplum olmak zorundayız. Biz bu proje ve atölyelerle geleceğin üreten yazılımcılarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş ve beraberindekiler daha sonra Çayeli İlçesi Madenli Beldesine geçerek, burada ortak bir kampüs içerisinde eğitim veren Çayeli İMKB Fen Lisesi ile Çayeli Madenli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyaret esnasında öğrencilerle sohbet eden Vali Bektaş, okul idarecilerinden de yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldı. 

rizede-egitimcilerin-kodlama-becerilerinin-gelistirilmesi-konulu-program-(4).jpgrizede-egitimcilerin-kodlama-becerilerinin-gelistirilmesi-konulu-program-(3).jpgrizede-egitimcilerin-kodlama-becerilerinin-gelistirilmesi-konulu-program-(2).jpg