Vali Bektaş: Hukuki İşlemleri Başlattık

Vali Bektaş: Hukuki İşlemleri Başlattık
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon merkezli bir internet haber portalının "Rize’de 61 plakalara ceza yağıyor, Trabzon Ayder’i sildi!” başlıklı haberinin asparagas olduğunu ve iki komşu şehir arasına düşmanlık sokulmaya çalışıldığını söyledi.

Aslen Trabzonlu olan Rize Valisi Erdoğan Bektaş da Trabzon medyasına tepki gösterdi. Trabzonspor - Bursaspor karşılaşması öncesinde Trabzon'da "Rize mi düşsün, Bursa mı düşsün?" sokak röportajları yaparak Rize'ye karşı düşmanlık sergileyen Trabzon menşeli haber portalının Pazartesi günü yaptığı habere Rize'nin Trabzonlu Valisi Erdoğan Bektaş da isyan etti. Bektaş, yapılan asılsız asparagas haberle iki komşu şehrin arasına düşmanlık nifakları ekilmeye çalışıldığını vurgulayarak, asılsız haberlerle iki komşu şehrin arasına düşmanlık sokmaya çalışan yayın organları ve yetkililerinin cezalandırılması için hukuki işlemlere başlanıldığını kaydetti.

Vali Bektaş, konu haklkında yaptığı yazılı açıklamada, "Trabzon merkezli bir internet haber sitesinde 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü yayınlanan 'Rize’de 61 plakalara ceza yağıyor, Trabzon Ayder’i sildi!' başlıklı haberi kaynak göstererek, son günlerde özellikle sosyal medyada iki komşu ilin arasında kurulan sağlam ilişkileri bozmayı amaçlayan kampanyanın yürütüldüğünü takip etmekteyiz." ifadelerine yer vererek, "Ülkemiz genelinde son aylarda meydana gelen trafik kazalarının artması ve bu kazalarda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmesi ve yaralanması üzerine trafik kazalarının önlenmesine için gerekli trafik denetimleri arttırılmıştır. Halihazırda devam etmekte olan bu denetimler esnasında; mevzuata uygun olmayan araç ve sürücülerine Rize İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yasal çerçevede ve herhangi bir il ayrımı yapılmaksızın gerekli trafik idari para cezası uygulanmaktadır. Gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tür asılsız haberlerle iki komşu şehrin arasına düşmanlık sokmaya çalışan yayın organları ve yetkililerinin cezalandırılması için hukuki işlemlere başlanmıştır." dedi.