Vali Bektaş: Karla Mücadelede Yoğun Mesai Harcadık

Vali Bektaş: Karla Mücadelede Yoğun Mesai Harcadık
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 26 Ocak 2017 Perşembe gününden bu yana devam etmekte olan kar yağışı ve karla mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

26 Ocak Perşembe gününden bu yana devem etmekte olan kar yağışı sonucu, sahil şeridinde kar kalınlığının 70 cm’ye kadar ulaştığı belirten Vali Erdoğan Bektaş, “Rize olarak son yılların en güzel kış mevsimini geçiriyorduk. Türkiye’nin genelinde kar yağışı varken, Rize adeta yazdan kalma günler yaşıyordu. Ancak son bir hafta içerisinde kış mevsimi kendisini tam anlamıyla gösterdi. Bol kar yağışı olan günler yaşadık” dedi.

erdogan-bektas-003.jpg

Karla mücadele konusunda İl Özel İdaresi ekiplerince planlı bir çalışmayla köy yollarını sürekli açık tutulması konusunda yoğun gayret sarf edildiğini belirten Vali Bektaş, “Aralıklarla yağan kar sonucu, ulaşıma açtığımız yollar tekrar kapanıyor. Meteorolojiden alınan son verilere göre bugün veya yarın itibariyle kar yağışı hafifleyecek. Bizde yolların tamamını en kısa sürede ulaşıma açacağız” dedi.

karla-mucadelede-yogun-mesai-(1).jpg

Vali Bektaş, köy yollarını ulaşıma açma konusunda önceliğin 112 Acil ve AFAD’dan gelen çağrılar ile köy muhtarları ve halkımızdan gelen hasta, gebe ve cenaze ihbarlarını değerlendirdiklerini ifade ederek, İl Özel İdare ekiplerince yürütülen yoğun çalışma sonucu, bu süreçte pek bir olumsuz durum yaşanmadığını belirtti.

karla-mucadelede-yogun-mesai-(2).jpg

Bir hafta süreyle yağan kar sonucu yüksek kesimlerde çok ciddi bir kar tabakası oluştuğu vurgusu yapan Vali Erdoğan Bektaş, “Meteorolojiden aldığımız son bilgiler doğrultusunda önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak. Havaların ısınmasıyla bu kar hızla erimeye başlayacak, bu durum bizim coğrafyamızı zorlayabilir. Bu yönde de ilgili tüm kurumlarımızla gerekli tüm değerlendirmeleri yaptık ve alınması gereken tedbirler şimdiden alındı” şeklinde konuştu.

karla-mucadelede-yogun-mesai-(3).jpgkarla-mucadelede-yogun-mesai-(4).jpgkarla-mucadelede-yogun-mesai-(5).jpg

karla-mucadelede-yogun-mesai-(6).jpgkarla-mucadelede-yogun-mesai-(7).jpg