Vali Bektaş Onuruna Veda Yemeği Düzenlendi

Vali Bektaş Onuruna Veda Yemeği Düzenlendi
Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın Zonguldak Valiliğine atanması dolayısıyla veda yemeği verildi.

Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliğinden Zonguldak Valiliğine atanan Vali Erdoğan Bektaş onuruna İyidere ilçesindeki Babillon Hotel’de veda yemeği verildi.

Yemeğe, Vali Bektaş ve eşi Esma Bektaş’ın yanı sıra, AK Parti Rize Eski Milletvekili Hasan Karal, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, Rize Belediye Başkan Vekili Coşkun Yeğen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nusret Bayraktar, Vali Yardımcıları, Rize Belediye Başkan Yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, rektör yardımcıları, il genel meclis üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, sanayici ve iş adamları, şehit aileleri ile basın mensupları ve davetliler katıldı.

vali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(5).jpg

Vali Bektaş’ın Rize’den ayrılacak olması nedeniyle protokol üyelerinin konuşmalarıyla başlayan programda, konuşmaların ardından Vali Bektaş’ın Rize’deki çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra Vali Bektaş veda konuşmasını gerçekleştirdi.

“Bir veda akşamında Rize’de sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Vali Erdoğan Bektaş, her başlangıcın bir sonu olduğunu belirttiği konuşmasında kendisinin de Rize Valisi olarak başladığı görevin sonuna geldiğini ifade ederek, “Her başlangıç bir şekilde bitiyor. Mutlu ya da mutsuz sonla bitiyor. Biz, Rize’de başladığımız işimizi umarız ki mutlu sonla bitirmek bize de nasip olur. Rize’de 29 aydır beraberiz. Arkadaşlar biraz abartmışlar ama izlerken ben de ne çok şey 29 aya sığmış diye düşünmeden edemedim. Rize, bir açıdan baktığımızda ufak bir il. Ama bir başka açıdan baktığımız zaman değerlikleri olan, potansiyelleri olan, cevherleri olan gerçekten çok geniş, çok derin, çok geniş, çok büyük bir il.” dedi.

vali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(12).jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine tebliğ edilen Rize Valiliği emanetinin özel bir emanet olduğunu kaydeden ve Rize’deki başarı oranının vatandaşlar tarafından bir zaman sonra değerlendirileceğini belirten Vali Bektaş, “Bize bir emanet tebliğ edilmişti Rize’de valilik yapacaktık. Emaneti de tebliğ eden Rize’nin hemşehrisi Sayın Cumhurbaşkanımız. Dolayısıyla da bu sıradan bir valilik emanetine benzemiyor, daha özel bir emanet niteliği taşıyordu. Siz değerli paydaşlarımız, değerli hemşehrilerimizle 29 ay geçirdik ve sürenin sonuna geldik. Artık emaneti teslim etme zamanı. 29 ayın sonunda doğrusu emanetin hakkını verdiğimizi ummak isteriz. ‘Görevimi yaptım mı?’ diye sorduğumda olumlu cevap almayı umarız. Gerçekten bu 29 ay boyunca bir tek düşüncemiz vardı. Emanetin hakkını vermek, verebilmek. Gecemiz gündümüz, rüyamız, uyanıklığımız, düşüncelerimiz, konuşmalarımız, tartışmalarımız, kavgalarımız, sevgilerimiz hepsi bir tek amaca yönelmişti. O da bu işin hakkını vermek, bu işi layıkıyla yapmak. Burada yapılabilecek ne varsa ucunu aralayabilmek. Üçüncü bir mantık da bütün bu fayda duygusuyla o hedefe odaklanmış olarak 29 ay süren yolculuğumuzun sonuna gelmiş olduk. Tabi ki başardıklarımız oldu, başladıklarımız oldu, sonucu görünenler oldu, görünecekler var, başaramadıklarımız oldu. Dolayısıyla sonucu göremeyeceğimiz çabalarımız da oldu. Bütün fotoğraflarla, bütün tabloyla uğraştığınızda ortaya bir katsayı çıkması kaçınılmaz. Umarız ki bu katsayı kabul edilebilir bir oranın altına düşmez. Bu kararı siz değerli Rizeli hemşehrilerimiz makul bir süre sonunda verecekler. Ve hafızalarda rektör beyin de söylediği gibi belki bir iz bırakmış olacağız, belki de olamayacağız. Onu bugünden kestirmek kolay değildir. Umarız o kestirmenin, gözlemlerin mümkün olduğu zamanda olumlu bir izle Rizelilerin hafızasında yer edinmeyi başarmış oluruz. Ama netice tebliğ edilen anlayışın hakkını vermiş oluruz ve varlık sorumluğumuzun, kulluk sorumluluğumuzun, yöneticilik sorumluluğumuzun gereğini ifa etmiş, alnımızı ak etmiş oluruz. Bütün temennimiz, bütün umudumuz bütün sevincimiz budur.” diye konuştu.

vali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(13).jpg

Rize’nin zor bir coğrafyada yer aldığından kısıtlı imkanlara sahip bulunduğunu belirten Vali Bektaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükran duygularını belirtip Rize’den huzurlu ve memnun bir şekilde ayrıldığını ifade ederek “Gerçekten hep ifade edildiği gibi Rize zor bir yer. Zor bir coğrafyadan, zor bir topografyadan, zor şartlarda. Zorluk, potansiyelden kaynaklanıyor. Seçenekler çok fazla değil. O zorluk insan doğasına, psikolojisine ve sosyolojisine de yansıyor ve bütünüyle bu zor tabloyu yönetmek, ileri götürmek zorunda kalıyorsunuz. Şimdi hesabın artık kapanma zamanı. Ben buradan huzurlu, memnun bir şekilde ayrıldığımı ifade edebilirim. Nihayetinde buraya çok vali geldi ve gitti. Bizde gelip gidenlerden birisi olacağız. İşte arkadaşımız da bir sonraki gün gelip göreve başlayacak. Daha başkaları da gelip gidecek. Şunu ifade etmek istiyorum. Hesabı kapatırken teşekkür borcumuz olanlar var. Bize gözünden çok sevdiği memleketine emanet eden başta sayın cumhurbaşkanımıza bütün gönlümle teşekkürlerimi, şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum. Umarım onun beklentilerini yerine getirebilme şansı bulmuşumdur. Sonra 29 ay boyunca siz değerli paydaşlarımızla bu işi yürütmeye çalıştık. Her seviyede ben Rize’de yalnızca yardım ve katkı gördüğümü ifade edebilirim. Bu çerçevede gerek idareci arkadaşlarıma, gerek siyasetçi arkadaşlarıma, gerek vatandaşlarıma, gerekse her seviyede diyalog kurduğumuz paydaşlarımıza açık yüreklilikle ve bütün gönlümle teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun . Kararı Rize ve Rizeliler makul bir süre sonunda verecek. Ben her birinize hakkımı helal ediyorum, helali hoş olsun. Sizlerden de bu veda vesilesiyle şayet kabul eder, lütfederseniz üzerimdeki haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Hepiniz artık bizim zihin dünyamızda, gönül dünyamızda bir yeriniz var. Nerede olursak olalım hizmetinizde olmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

vali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(11).jpg

Yemekte ayrıca bir iş adamı tarafından Vali Bektaş’ın kendisine “Rize’ye hizmet edin” sözü üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bir araç bağış sözü verildi.

Vali Bektaş’a çeşitli hediye ve plaket takdimi bulunulan yemek sonunda, Vali Bektaş, konuklarını kapıdan tek tek vedalaşarak uğurladı.

Vali Bektaş, bugün (Salı günü) saat: 15.30’da Rize Valiliği önünde düzenlenecek veda programıyla Rize’den ayrılacak. Karabük Valiliği’nden Rize Valiliğine atanan Kemal Çeber ise Çarşamba günü Rize’deki görevine başlayacak.

vali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(24)-001.jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(26).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(25).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(6).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(3).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(4).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(27).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(7).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(8).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(9).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(10).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(17).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(18).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(23).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(28).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(14).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(15).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(29).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(21).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(19).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(16).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(20).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(22).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(1).jpgvali-erdogan-bektas-onuruna-veda-yemegi-duzenlendi-(2).jpg