Vali Bektaş Rize Müzesini Ziyaret Etti

Vali Bektaş Rize Müzesini Ziyaret Etti
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Müzesini ziyaret ederek, müzede sergilenen tarihi eserler hakkında bilgiler aldı.

Vali Erdoğan Bektaş, 1149 adet etnografik, 150 adet arkeolojik ve 781 adet sikke olmak üzere toplamda 2080 tarihi eserin sergilendiği Rize Müzesini ziyaret ederek, Müze Müdür Vekili Seyhan Kurt’tan eserler hakkında bilgiler aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘Sarı Ev’ olarak tescillenen ve 1998 yılından bu yana ziyarete açılan Rize Müzesini ziyareti esnasında Vali Bektaş, yaptığı değerlendirmede; bir milleti millet yapan en önemli unsurlardan birinin de tarih olduğuna vurgu yapak “Tarih, milletin ortak karakter ve değerlerini gösterir. Bu müzede de çok kıymetli tarihi eserler sergilenmekte. Öğrencilerimizin tarihe olan ilgilerini arttırmak için gruplar halinde burayı daha çok ziyaret etmelerini sağlamalıyız” dedi.  

Ziyareti esnasında Vali Bektaş’a Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu’da eşlik etti. 

rize-valisi-erdogan-bektas,-rize-muzesini-ziyaret-etti-(2).jpgrize-valisi-erdogan-bektas,-rize-muzesini-ziyaret-etti-(3).jpgrize-valisi-erdogan-bektas,-rize-muzesini-ziyaret-etti-(4).jpgrize-valisi-erdogan-bektas,-rize-muzesini-ziyaret-etti-(1).jpg

rize-valisi-erdogan-bektas,-rize-muzesini-ziyaret-etti-(5).jpg