Vali Bektaş: Türkler, İnandıkları Önderleriyle Vatanları ve Milletleri İçin Büyük Destanlar Yazmıştır

Vali Bektaş: Türkler, İnandıkları Önderleriyle Vatanları ve Milletleri İçin Büyük Destanlar Yazmıştır
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Bektaş, mesajında, tarihi şan ve şerefle dolu olan Türklerin, varoluşundan bu yana ordularıyla ve inandıkları önderleriyle vatanları ve milletleri için büyük destanlar yazdığını kaydetti.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişimi için Aziz Türk Milletinin “Çanakkale ruhunu” canlandırdığını belirterek atalarına layık olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Vali Bektaş mesajında şunları kaydetti:  “Türkler, varoluşundan bu yana ordularıyla ve inandıkları önderleriyle vatanları ve milletleri için büyük destanlar yazmıştır.

Tarihi şan ve şerefle dolu olan yüce milletimizin 30 Ağustos 1922 de dünya tarihine yazdırdığı eşine ender rastlanan Türk Kurtuluş Destanı büyük zaferin 94 ncü yıldönümündeyiz.

Milletimizin varoluşundan buyana yarattığı eşsiz destanların tesadüf olmadığını 15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize vurulmak istenen darbeye karşı durarak nasıl bertaraf ettiğini hep birlikte gördük ve yaşadık.

Milletimizi tarihten silmek isteyenlere karşı milli birlik ve beraberlik anlayışı içinde bağımsızlığı ve demokrasisi uğruna her türlü özveriyle yürüttüğü haklı istikbal mücadelesini, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu milletin ordusu ile birlikte kazanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  “Askeri zaferler iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça kalıcı olamazlar” sözüyle hareketle bugünkü güçlü ekonomisi, zengin tarihi ve birikimleriyle, dostlarına verdiği önemle güven duyulan bölgesinin ve dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmuştur.

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimine “ Çanakkale ruhunu” canlandırarak atalarına layık olduğunu gösteren milletimizin aynı gayreti ve inancı ile birlik ve beraberlik içinde çok çalışarak ülkemizi daha da yüceltmek ve güçlendirmek hedefimiz olmalıdır.

Bu milli irademizle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, sadece yaşadığım topraklar değil vatanımın tüm toprakları benim deyip gözünü kırpmadan topun, tankın göğsündeki iman ve ruhundaki milli irade şuuru ile giden canlarını feda eden sivil, asker, polis, kamu görevlisi tüm şehitlerimizi, destanlar yazan gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor içindeki hainlerinden temizlenmiş şanlı ordumuzun ve emniyet güçlerimizin mensupları ile milletimizin ve saygıdeğer Rizelilerin Zafer Bayramını en içten duygularla kutluyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”