Vali Bektaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Vali Bektaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Bektaş mesajında, Türk Milletinin, en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini Dünya’ya gösterdiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımızı ifade ederek, “Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere Vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsun minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” Dedi.

Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesi olduğunu kaydeden Vali Bektaş, mesajında ayrıca şunları kaydetti: “Bütün millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak; kardeşçe birbirimizi kucaklayarak ve birbirimize sımsıkı kenetlenerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” mücadelesini hep birlikte sürdürmeliyiz.

Cumhuriyetimizi el ele, gönül gönüle, büyük zorlukların üstesinden gelerek, zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi neticesinde hep birlikte kurduk. Önümüzdeki dönemde, ülkemizin diğer tüm kazanımlarıyla birlikte bu mirasa yine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında Ülkemizi Dünya’nın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için üzerimize düşen görevi yine hep birlikte yerine getireceğiz. Bu bayram vesilesiyle ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumu ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevaptır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnettarlığımı ifade ederek Rizeli hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”