Vali Bektaş'tan Fındıklı'da Bir Dizi Ziyaret

Vali Bektaş'tan Fındıklı'da Bir Dizi Ziyaret
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Fındıklı İlçesini ziyaret etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Fındıklı İlçesinde yaptığı ziyaretin ilk bölümünde 01 Aralık 2016 tarihli Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile Fındıklı Kaymakamlığına atanan Vedat Yılmaz’ı Makamında ziyaret etti.

Vali Bektaş, ziyareti esnasında, Kaymakam Yılmaz ve diğer idarecilerden ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

img_1655.jpg

Kaymakamlıktaki programın ardından Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban’ı Makamında ziyaret eden Vali Bektaş, ziyareti esnasında Başkan Özbalaban ile  “Yeşil Yol” projesi Fındıklı geçişi hakkında harita üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Fındıklı’da ki programının son bölümünde Fındıklı Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Bektaş, muhtarlarla görüş alışverişinde bulunarak taleplerini dinledi.

img_1657.jpg

Eylül ayında Fındıklı İlçesinde yaşanan sel ve heyelan afetine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında muhtarlardan gelen soru üzerine Vali Bektaş, “Rize, coğrafi şartlarından dolayı heyelanlı bir araziye sahip.  Ayrıca bol yağış alan bir bölge. Rize’de suyun nimet halini yaşadığımız gibi, maalesef sel ve heyelan halini de yaşıyoruz. İklimimiz ve arazi yapımız buna müsait. Doğal afetlerin önlenebilmesi için dar kapsamlı tedbirler yerine, öncelik sırasına göre, gerekli eylem planlarının hazırlanarak, havza esaslı çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Bizde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli koordinasyonun sağlayarak, bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Vali Bektaş, ayrıca yakın zamanda Rize’yi ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyaretleri esnasında, bölgede yaşanan doğal olayların tüm yönleriyle değerlendirildiğini de belirti.

img_1654.jpg

img_1656.jpg

img_1658.jpg

img_1659.jpg