Vali Çakır: Bu Tür Atamalar Kan Değişimidir

Vali Çakır: Bu Tür Atamalar Kan Değişimidir
Rize'de 19 yıl sonra bir ilke imza atarak vali iken Rize'ye atanan Nurullah Çakır, merkez valiliğine alınmasıyla ilgili olarak bu tür atamaların bir kan değişimi olduğunu belirtti.

Rize’de 19 yıl sonra bir ilke imza atarak valilik görevinde (Çorum Valisi) iken Rize’ye atanan ilk vali olan Rize’nin Cumhuriyet tarihindeki 40. Valisi Nurullah Çakır, merkez valiliğine alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Çakır, atama ile ilgili yaptığı açıklamada, bu tür atamaların bir kan değişimi olduğunu belirterek, “Biz bunu bir yenilenme olarak görüyoruz. Görev değişikliğinin şahsım ve Rize için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rize’de görev süresince tüm vatandaşlara devletin şefkatini ve hoşgörüsünü gösterdiğini ifade eden Çakır, şunları söyledi:  "Atandığım bütün görevlerde devletime ve milletime hizmet etmenin gayreti içerisinde oldum. Rize’de bu anlamda yerelde devletimizin imkanları doğrultusunda en iyi hizmeti vermeye çalıştım. Benden sonra gelecek arkadaşlarımız tecrübeleri ile güçlenen ve büyüyen Türkiye`nin de imkanlarını ortaya koyarak daha güzel başarılara imza atacaktır. Ülkemin güzel insanlarını ve özellikle Rize’nin misafirperver, cana yakın insanlarını seviyorum. Yeni valimizin, Rize’de hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşıyacaktır.”

Vali Çakır, 2012 yılı Ağustos ayından itibaren Rize Valisi olarak görev yapıyordu.