Vali Çakır Çamlıhemşin'de İncelemede

Vali Çakır Çamlıhemşin'de İncelemede
Rize Valisi Nurullah Çakır, Çamlıhemşin İlçesinde Zil Kale ışıklandırma projesini ile Şenköy Köyündeki tarihi Şenköy Camisini yerinde inceledi.

Çamlıhemşin ilçesinde bazı incelemelerde bulunan Vali Çakır ayrıca Müftüoğlu Konağını ziyaret ederek konak sahibi Halide Müftüoğlu ile sohbet etti.

Vali Çakır'a İlçesinde yaptığı incelemeler esnasında, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Haşimoğlu ve Yüksel Karaman da eşlik etti.

nurullah-cakir-camlihemsinde-incelemede-4.jpg

Vali Çakır, Şenköy Köyündeki incelemeleri esnasında, burada bulunan tarihi ahşap Şenköy Camisi ve Müftüoğlu Konağının birer kültür mirası olduğunu ifade ederek, “Bu eserleri, konumlarını bozmadan gelecek nesillere bırakmamız gerekmektedir. Bu kapsamda Şenköy Camisinin tarihi dokusunu bozmadan, kültürel bir değer olarak korunması yönünde yapılması gereken çalışmalara biran önce başlanacaktır” dedi.

Vali Çakır, Şenköy Camisi ve Müftüoğlu konağındaki incelemelerin ardından Zil Kale Işıklandırma Projesini yerinde inceledi.

nurullah-cakir-camlihemsinde-incelemede-2.jpg

nurullah-cakir-camlihemsinde-incelemede-3.jpg

nurullah-cakir-camlihemsinde-incelemede-1.20121020122916.jpg