Vali Çakır, Kar'ın Kitaplarını İnceledi

Vali Çakır, Kar'ın Kitaplarını İnceledi
Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar, Evvel Zaman İçinde Rize" ve Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi kitaplarını Rize Valisi Nurullah Çakır'a hediye etti.

Rize tarihi üzerine yazdığı kitaplarla bilinen ve  İstanbul'da İETT Genel Müdürlüğü'nde fotoğrafçı olarak çalışan Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar, yılık izin için bulunduğu memleketinde kitapları ve hedefleriyle ilgili olarak Rize Valisi Nurullah Çakır'a bilgi verdi.

Rize'de görev aldığı günden beri kültürel çalışmaların hep yanında ve destek olan Rize Valisi Nurullah Çakır, Fatih Sultan Kar'ın kendisine hediye ettiği "Evvel Zaman İçinde Rize" ve Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi kitaplarını dikkatle inceledi.

00.20130629224013.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır, bu tarz çalışmalar şehrimizin tarihi belleğini oluşturduğunu belirterek; "Bu bağlamda Fatih Sultan Kar'ın şehrimiz için ürettiği eserleri biliyor ve beğeniyle karşılıyorum. Bu tarz çalışmalarda olan artış sevindiricidir. Kültürel alanda üretilen eserler şehirlerin dışarıya açılan penceresidir. Biz bu alanda yapılan çalışmaları takip ediyor, destek veriyoruz" dedi. 

Rize'nin otantik ve naif mekanı Evvel Zaman'da Rize Valisi Nurullah Çakır ile bir araya gelen Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar: "Sayın Valimiz Nurullah Çakır Bey'in tarihe kültüre olan ilgisinden dolayı çok mutlu oldum. Kendileri yoğun çalışma temposu içerinde bana geniş bir zaman ayırdı, kitaplarımı inceledi. Bundan sonraki çalışmalarım hakkında bilgi aldı ve bana tavsiyelerde bulundu. "Cumhuriyet Dönemi Rize Valileri" isimli bir çalışma hazırladığı valimize ilettim. Kendileri bu durumu memnuniyetle karşıladı.