Vali Çakır OSB'de İncelemede

Vali Çakır OSB'de İncelemede
Rize Valisi Nurullah Çakır, Kalkandere'de kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Kalkandere İlçesinde 550.000 m2 alan üzerinde kurulacak olan Rize Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

rize-valisi-nurullah-cakir-osb-alaninda-incelemede-3.jpg

İncelemeleri esnasında Rize Valisi Nurullah Çakır’a Kalkandere Kaymakamı Ömer Cimşit, Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun diğer üyeleri eşlik etti.

rize-valisi-nurullah-cakir-osb-alaninda-incelemede-1.jpg

Organize Sanayi Bölgesine ilişkin olarak 2009 yılından beri devam etmekte olan kamulaştırma çalışmalarının %96’sının tamamlandığını ifade eden Vali Çakır, “Bundan sonraki süreçte faaliyetlerimize hız vererek, OSB alanındaki altyapı çalışmalarını 2014 yılı Mayıs ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bölgeye ilişkin olarak altyapı çalışmalarının daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi için çürük zemin diye tabir edilen alanların tespit edilerek yerine sağlam dolguların yapılması için yeni bir fizibilite raporunun hazırlanması gerekmektedir. Bu, iş artışını göz önünde bulundurarak şantiyenin daha da güçlendirilmesi ve çalışmalarımıza hız vermemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

rize-valisi-nurullah-cakir-osb-alaninda-incelemede-2.jpg

Konuşmasının devamında, Karadeniz Bölgesi ve Rize’nin sanayileşme arzusunda olduğunu ve Ovit Tünelinin tamamlanmasıyla bu bölgedeki sanayi ve ticaret hacminin artacağına değinen Vali Çakır; “Sanayi ve ticaret alanındaki artış ile eş zamanlı olarak buradaki çalışmalarımızı tamamlamalı ve bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Şu anda bile tahsis konusunda birçok sanayiciden talepler gelmekte. Bir taraftan bölge ile ilgili hukuki işlemler devam ettirilirken, 2014 yılı itibariyle tahsis edilen arazilerde temellerin atılacağı kanısındayım” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi alanındaki incelemelerin tamamlanmasının ardından Kalkandere Belediye Başkanlığına geçilerek, Vali Çakır Başkanlığında OSB Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

rize-valisi-nurullah-cakir-osb-alaninda-incelemede-4.jpg