Vali Çakır Tarihi İncelemede!

Vali Çakır Tarihi İncelemede!
Rize'nin tarih kokan birçok bölgesinde ziyaret ve incelemelerde bulunan Rize Valisi Nurullah Çakır, aynı bölgelerdeki okullarda okuyan öğrencileri de ziyarette bulundu.

Rize Valisi Nurullah Çakır, beraberinde Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Vali Yardımcısı ve Çayeli Kaymakam Vekili Bahattin Alp Arslanköylü, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve diğer daire amirleri ile birlikte Çayeli İlçesi Senoz Vadisinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(3).jpg

Vali Çakır, ilk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yaptırılan Çayeli Kaptanpaşa İzzet Akçal Yatılı Bölge Okulunun yeni binasında incelemelerde bulunarak, sabah kahvaltısını okulda yatılı olarak kalan öğrencilerle birlikte yaptı. Daha sonra Yenice köyüne geçen Vali Çakır ve beraberindekiler, burada bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yenice Köyü tarihi İlköğretim Okulunda incelemelerde bulunarak, ilköğretim okulunun bundan sonraki süreçte ne gibi amaçlarla kullanılabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. 

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(1).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(6).jpg

Yenice Köyündeki incelemelerin ardından Gürpınar Köyüne geçen Vali Çakır, burada bulunan ve yine restorasyonu tamamlanan, Cumhuriyet dönemi öncesinde medrese olarak, Cumhuriyet döneminde ise ilkokul olarak kullanılan tarihi Çukurlu Hoca Medresesinde incelemelerde bulunarak, bu tarihi eserin turizme kazandırılması yönünde projeler hazırlanması gerektiğini söyledi. Vali Çakır incelemelerine, Buzlupınar Köyü Gümüşpınar Mahallesinde köylüler tarafından yapılmakta olan cami inşaatı ve Buzlupınar Köyündeki tarihi kapalı tahta köprü ile devam etti.

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(10).jpg

Vali Çakır ve beraberindekiler ayrıcı Senoz Vadisinde, İl Özel İdaresi ve Karayolları tarafından yaptırılan köprü ve diğer çalışmalar ile DSİ tarafından bu havzanın muhtelif yerlerinde taşkın koruma amaçlı yapılan istinat duvarlarında incelemelerde bulundu.

Senoz Vadisindeki incelemelerini tamamlayan Vali Çakır, daha sonra Çayeli 75. Yıl İ.M.K.B. Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Çakır, burada incelemelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yetiştirdiği insanların zenginliği ile bildiğimiz Senoz Vadisinde bir dizi incelemelerde bulunduk. Bu incelemelerimizin esasını farklı kurum ve kuruluşlarımızca yapılan, farklı kaynaklardan elde edilen ödeneklerle halkımızın hizmetine sunulan veya sunulma aşamasında olan yerlerin incelemesini oluşturuyordu. Yaptığımız incelemeler sonucunda verilen ana kararlardan biri de şu: Özellikle dünkü değerlerimizin bu güne taşınmasında restorasyonu yapılan yerlerin ve yeni yapılan yerlerin artık turizme açılması gerekmektedir. Bu alanlar için Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapacağı projelerde Üniversitemizle de işbirliği içerisinde olarak, köylerimizin özelliklerine uygun, bu mekanların daha önce kullanım mantığına uygun projeler geliştirme arzusundayız.

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(17).jpg

Bizim bir ikinci arzumuz ise; bu havzada çayın  da organik tarıma geçmesiyle Senoz Vadisin her yönüyle tarımda, ekolojik ürünlere, çevre ve doğa değerlerine bir taraftan da bu kültürel değerlerin turizm anlamında kullanılmasına kadar yapılması gerekecek çalışmalarımız var. Bu bağlamda ilgili birimler konuyu geliştirip halkımıza en verimli hizmete dönüştürme mücadelesini verecekler” şeklinde konuştu.

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(2).20130417093611.jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(4).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(5).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(7).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(8).20130417093700.jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(9).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(11).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(12).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(13).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(14).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(15).jpg

vali-cakir,-cayeli-ilcesi-senoz-vadisinde-bir-dizi-ziyaret-ve-incelemelerde-(16).jpg