Vali Çakır: “Türk Okullarında Çalışanlar İnsanlığın Gönül Elçileridir”

Vali Çakır: “Türk Okullarında Çalışanlar İnsanlığın Gönül Elçileridir”
Rize Valisi Çakır, “Türk okullarında çalışanlar insanlığın gönül elçileridir”

Rize Valisi Nurullah Çakır, “Dünyadaki Türk okullarında okuyan binlerce yabancı öğrenci var. Bu Türk okullarında çalışanlar Türkiye'nin ve insanlığın gönül elçileridir.” dedi.

Vali Çakır, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11. düzenlenecek olan Dil ve Kültür Festivali’nin, 1 Haziran’da Rize’de ikinci defa düzenleneceğini hatırlatarak, “Sorunlarla yaşlanan dünyanın yeni çıkışlara ihtiyacı var. Bu sene 11.’si yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları,  belli hasletleri olan bir milletin evlatlarının kendi ülkesinde yaptığı en güzel faaliyetlerden biri. Güzel kültürümüz ve Türkçemizin öğrenilmesi adına bu organizasyonun gerçekleşmesi, her geçen yıl zenginleşmesi millet olarak hepimizi gururlandırmakta.” dedi.

Olimpiyatların Rize’de yapılacak olmasının da ayrı bir güzelliği olduğuna dikkat çeken Çakır, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi ve doğal güzellikleriyle ön planda olan ilimizde bu organizasyonun ikinci kez yapılmasına katkı sağlayanları kutluyorum. Türkiye ve dünya çapında da emeği geçen herkese saygı minnetle şükranlarımı ifade etmek istiyorum. İnşallah bu organizasyonlar hiç bitmez. İnsanlık, bu organizasyonlar sayesinde ihtiyaç duyduğu gerçek değerleri tanıma fırsatı bulacaktır. Dünyada Türk okullarında okuyan binlerce öğrenci var. Tanıtım çok önemli. Bütün bu okullarla Türkiye'nin gerçek ve samimi niyetinin en güzel yansımalarını görme fırsatı bulacağız diye düşünüyorum. Bu Türk okullarında çalışanlar Türkiye'nin ve insanlığın gönül elçileridir. Onlara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

1 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan etkinliğe 25 ülkeden 90 öğrenci katılacak.

Haber: Hızır İlyas Yıldırım