Vali Çakır'dan 19 Mayıs Mesajı

Vali Çakır'dan 19 Mayıs Mesajı
Rize Valisi Nurullah Çakır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Çakır, mesajında şunları kaydetti:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Rize Valisi Nurullah Çakır, mesajında, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün,19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasının bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olduğunu söyledi. Atatürk’ün bu tarihi günü, fikri ve vicdanı hür genç nesillere armağan ettiğini kaydetti.

Dünyadaki baş döndürücü gelişmelere paralel olarak ülkemizin de hızla değişip, geliştiğini vurgulayan Vali Çakır, bu durumun ülkemizin geleceğine şekil verecek olan gençlerimizin daha donanımlı bir şekilde yetişmesini gerekli kıldığını bildirdi. Bu noktada bizlere düşen görevin, büyük zorluklarla kazandığımız ülkemizi daha müreffeh bir hale getirmek, gençlerimize daha geniş imkânlar sunmak ve onların geleceğine yatırım yapmak olduğunu anlatan Vali Çakır, “İnanıyorum ki, ülkemizin son yıllarda ulaşmış olduğu bu çıtayı, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz aydın gençlerimiz daha da yukarı taşıyacaklardır ”ifadesini kullandı.

Vali Nurullah Çakır, mesajında şöyle dedi: “Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, gençlerimize de büyük görevler düşmektedir. Millet olarak uygarlık yarışının en önlerinde koşabilmemiz, siz gençlerin çağın gereklerine uygun bir donanıma sahip olmasıyla mümkün olacaktır. Bu sebeple, var gücünüzle geleceğe hazırlanmanız, bilgilerinize yeni bilgiler, düşüncelerinize yeni düşünceler eklemeniz gerekmektedir. Türk gençlerinin bu anlayış ve enerji ile durmadan ve yorulmadan, azimle çalışacağına olan inancım ise tamdır.19 Mayıs’ın aynı zamanda bir spor bayramı olması, sporun hayatımızdaki önemini bir kez daha gündeme getirmekte, özellikle gençlerimizin sağlıklı bir bünyeye sahip olmasını ve zararlı alışkanlıklardan uzak durarak, boş zamanlarını daha verimli geçirmesini sağlamaktadır. Günümüzde önemli bir sektör haline gelen spor faaliyetlerinin çeşitli vesilelerle ilimizde düzenlenmesi, hem gençlerimizin spora olan ilgisini arttırmakta, hem de ilimizi sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle anılan bir cazibe merkezi haline getirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimizin bayramını kutluyor, bu hafta vesilesiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum.”