Vali Çakır'dan Dubai Değerlendirmesi

Vali Çakır'dan Dubai Değerlendirmesi
Rize’nin de tanıtımı için yer aldığı Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Dubai Uluslararası Turizm Fuarı sona erdi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen ve bugün sona eren fuar ile ilgili Dubai'de değerlendirme açıklamasında bulundu.

Dünyanın farklı ülkelerinin kültürel zenginliklerini ve turizm destinasyonlarını yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen, dünyanın en etkili turizm fuarlarından olan; Uluslararası DUBAİ 2014 Turizm Fuarında Rize Valiliği’nin koordinesinde, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı finans desteği ile Rize’nin tanıtımına katkı sağlanıldı.

rize-dubai-atm-fuarinda-1.jpg

Vali Nurullah Çakır, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Dubai Uluslararası Turizm Fuarı’nda kurulan stant ile Rize’nin tanıtımının yapıldığını bildirdi. Vali Çakır, “Masmavi gölleri, yeşilin her tonuna sahip ormanları, coşkulu dereleri, bin bir çeşit bitkileri ile Rize’mizi dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

Vali Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek ve katkılarıyla, 05-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilen, Uluslararası Turizm Fuarı'nın, Rize’nin de geniş bir stant ile temsil edildiğini ve fuarda turizmciler ile gerçekleştirilen çalışma ve karşılıklı görüşmelerle, Rize’nin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerin ve yatırımlar için sahip olduğu avantajların tüm yönleriyle tanıtıldığını ifade etti.

rize-dubai-atm-fuarinda-2.jpg

Söz konusu fuarda, Rize’nin tanıtımının uluslararası turizm arenasında en iyi şekilde tanıtıldığını vurgulayan Vali Çakır, “Devletimiz in üstün gayret ve destekleri ile İlimiz, yeni yatırımlar, sağlık turizmi, eko turizm, yayla turizmi, deniz ve inanç turizminde büyük ivme kazanıyor. Dubai’de devam eden fuarda, Rize kültür ve turizmindeki önemli gelişmeler ile tüm uluslararası ölçekteki turizm sektörü temsilcilerine anlatıldı." dedi.

Vali Çakır, Dubai’deki fuarda kurulan stant ile Rize'nin dergiler, broşürler, afişler, tanıtım CD’leri ve kitapçıklarının yanı sıra çeşitli görsel materyaller ile turizm temsilcilerine anlatıldığını vurguladı. Vali Çakır, "Oluşturulan çalışma gruplarında (workshop), fuara katılan temsilcilerimiz ve kalkınma ajansı uzmanlarımız, yabancı turizmciler ile bire bir görüşmeler yaparak, Rize’nin sahip olduğu turizm potansiyelini ayrıntılarıyla anlatıyor. Bu fuarın, Rize’mizin tanıtımına önemli katkılar sunacak olmasından dolayı mutluyuz. Rize’nin, yakın bir gelecekte turizmin parlayan yıldızı olması yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İlimizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından büyük önem arz eden bu fuarda yer almasını sağlayan ve gerekli tüm desteği veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

rize-dubai-atm-fuarinda-3.20140508183739.jpg