Vali Çakır'dan Esnaf Odalarına Ziyaret

Vali Çakır'dan Esnaf Odalarına Ziyaret
Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Atılgan’ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında, birlik yönetim kurulu üyeleri ve birliğe bağlı bütün oda başkanları da hazır bulundu.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Atılgan, birlik üyesi tüm oda başkanları adına Vali Çakır’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Esnaf ve sanatkarlar toplumun orta direğini oluşturmaktadır. Bu topluluk tatil yapmaksızın haftanın her günü çalışmakta. Bu yönüyle bizler, bir anlamda kamu hizmeti yürütmekteyiz. Ancak bu hizmeti halkımıza sunarken, günümüzün piyasa şartları esnaf ve sanatkarlarımızı oldukça zorlamaktadır” dedi.

022.20121205232909.jpg

Hem iadeyi ziyaret ve hem de ziyaret anlamında, Muharrem ayı bitmeden bir aşure misali gönüllerimizin aynı potada olduğunu, birlikteliğimizi ve bu alandaki karşılıklı sevgi ve saygıyı ifade etme adına, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyelerini ve birliğe bağlı tüm odaların başkanlarını topluca ziyaret etmek istediğini ifade eden Vali Çakır, “Bazı değerler milletlerin gelenekleriyle ilgilidir. Bizim geleneğimizde sıcak ve samimi iletişimin en iyi kurulabildiği yerler arasında mahallemizdeki bakkalımız, kasabımız, manavımız olmuştur. Dünyamız hızla gelişiyor, değişen ve gelişen bu süreçte realiteleri önceden görüp, onursal ve prestijli alışkanlıklarımızı da muhafaza ederek çağı yakalama adına yeni yapısal değişiklikler yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda üniversitelerimiz, kalkınma ajanslarımız, oda ve meslek kuruluşlarımızca, yer yer birliktelikler oluşturarak bu yönde hazırlanacak bilimsel ve akademik projelerle, inovatif bir kısım yaklaşımlar yakalayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca ilerleyen günlerde sık sık birliklerimizin ve odalarımızın ziyaret ederek görüş ve önerilerini dinlemeyi arzu ettiğimi de ifade etmek istiyorum” dedi.

0233.20121205233403.jpg

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine yaptığı ziyaretin ardından, Rize merkezli ve TÜRKSAT uydusu üzerinden dijital yayın yapan Çay Televizyonunu ziyaret eden Vali Çakır, burada televizyona ait stüdyoları ve diğer departmanları gezerek Çay TV. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Torlak ve Çay TV. Genel Müdürü Hasan Yavuz Bakır’dan bilgi aldı.

0011.jpg

Ziyareti esnasında televizyonda görevde olan personelle bir müddet sohbet eden Vali Çakır, tüm çalışanlara başarı dileklerinde bulundu.
altan-kose.jpg