Vali Çakır'dan Kanoculara Altın

Vali Çakır'dan Kanoculara Altın
Rize Valisi Nurullah Çakır, çeşitli şampiyonalarda dereceye giren Gençlik Spor Kulübü ve Gündoğdu Su Sporları Kulübü sporcularını altınla ödüllendirdi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, 05-07 Temmuz 2013 tarihleri arasında Adana Seyhan Baraj Gölünde yapılan Türkiye Kupası Kano Yarışlarında ve 16-18 Ağustos 2013 Sakarya Sapanca Gölünde yapılan Türkiye Kano Şampiyonasında dereceye giren Gençlik Spor Kulübü ve Gündoğdu Su Sporları Kulübü sporcularını Gündoğdu Limanındaki Kulüp Tesislerinde ziyaret etti. Vali Çakır ziyarette başarılı olan sporcuları altın ile ödüllendirerek sporculardan yeni başarılar beklediğini kaydetti.

Gündoğdu Su Sporları Kulüp Başkanı Bilgin Kopuz, sporcu antrenörü Adnan İlhan ve kulüp yetkililerinin hazır bulunduğu ziyaret esnasında Vali Çakır’a, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan eşlik etti.

Temmuz ayı içerisinde Adana İlinde yapılan Türkiye Kupası yarışmalarında 23 altın, 13 Gümüş ve 12 bronz madalya elde eden, Ağustos ayı içerisinde de Sakarya’da yapılan Türkiye Şampiyonası Kano Yarışmalarında 34 altın, 13 gümüş ve 11 bronz madalya elde eden sporcular, yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirildi.

rize-valisi-nurullah-cakir,-basarili-sporculari-altinla-odullendirdi-2.jpg

Sporcular takım halinde ise; Adana’da, büyük bayanlarda Türkiye birinciliği kupası, genç erkeklerde de Türkiye ikinciliği kupasını, Sakarya’da yapılan yarışlarda ise büyük bayanlar ve genç bayanlarda iki Türkiye birinciliği kupası, genç erkeklerde de Türkiye birinciliği kupasını elde ettiler.

rize-valisi-nurullah-cakir,-basarili-sporculari-altinla-odullendirdi-3.jpg

Kano sporunun, su ile bütünleşen Rize’de yapılıyor olması ve buna ait fedakarlıkların öğrencilerimiz, hocalarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından ve hatta mahallinde sahip çıkan Gündoğdu Su Sporları Kulüp Başkan ve kulüp yetkilisi gibi Rizeli hemşerilerimiz tarafından icra ediliyor olmasını önemsediğini ifade eden Vali Çakır, “Bilhassa kız çocuklarımızı bu spora yönlendiren başta velilerimizi göstermiş oldukları bu medeni cesaretlerinden dolayı ve öğrencilerimizi de okullarındaki eğitimlerinin yanında bu sporu yapıyor olmalarından dolayı kutluyorum ve bu başarıları ilimize kazandırarak bizlerin haklı olarak gururlanmasına vesile olan sporcu antrenörlerimize,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve bu süreçte sizlere katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

rize-valisi-nurullah-cakir,-basarili-sporculari-altinla-odullendirdi-1.jpg