Vali Çakır'dan kursiyerlere ziyaret

Vali Çakır'dan kursiyerlere ziyaret
Rize Valisi Nurullah Çakır, Oryantiring Federasyonu ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen seminerine katılan kursiyerleri ziyaret etti.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen, 26 beden eğitimi öğretmeni ve izci liderinin gönüllü olarak katıldığı, iki günlük bilgilendirme seminerine ziyarette bulunan Rize Valisi Nurullah Çakır, burada derslere katıldı.

Oryantiring sporunun tanıtımı ve gelecekte bu dalda ilimizde yapılacak olan faaliyetler için alt yapı oluşturulabilmesi amacıyla, Rize Valiliği öncülüğünde Oryantiring Federasyonu ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ortaklaşa bir bilgilendirme semineri düzenlendi.

rize’de-oryantiring-sporu-tanitim-semineri-duzenlendi-1.jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen, 26 beden eğitimi öğretmeni ve izci liderinin gönüllü olarak katıldığı, iki günlük bilgilendirme seminerine; Oryantiring Federasyonunu Eğitim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tokat il temsilcisi İlker Melikoğlu, Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı Amatör Sporları Şube Müdürü Fikret Çubukçu eğitimci olarak katıldı.

Eğitimin ikinci gününde kursiyerleri ziyaret eden ve derslerine katılan Vali Çakır, Rize’nin coğrafi yapısı ve iklim şartları bakımından oryantring sporuna çok uygun olduğunu, bu spor dalında yereldeki algıyı geliştirmek, çocuklarımıza ve yeni jenerasyona tanıtım konusunda her zaman gereken desteği vereceğini ifade ederek, eğitime katılan öğretmenleri de yürekli davranışlarından dolayı tebrik etti.

Öte yandan Rize Valisi Nurullah Çakır’ın Başkanlığında, 16 Ocak 2013 tarihinde spor federasyonlarının il temsilcileriyle yapılan toplantıda; İlimizin spor konusunda hangi noktada olduğu, altyapı ve spor tesislerinin yeterliliği ve daha üst düzey sporcular yetiştirebilmek için ne tür adımların atılması gerektiği değerlendirilmişti. Bu toplantının ilk meyveleri, oryantiring sporu dalında alınmaya başlandı.

rize’de-oryantiring-sporu-tanitim-semineri-duzenlendi-2.jpg