Vali Çakır'dan Rizelilere Veda Mesajı

Vali Çakır'dan Rizelilere Veda Mesajı
Merkez Valiliğine atanan ve bugün Rize’den ayrılan Rize Valisi Nurullah Çakır, Rizelilere veda mesajı yayınladı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, bugün Rize Valiliği önünde düzenlenen uğurlama töreninden kısa bir süre önce veda mesajı yayımladı. Vali Nurullah Çakır'ın Rize Valisi olarak son kez yayımladığı mesajda, Vali Çakır, “Sahip olduğu özel birikimi, çevresel, doğal, turistik ve bilimsel odaklı alternatif imkânlarıyla, gelişmeye müsait ve potansiyeli yüksek bir kent karakterini taşıyan Rize, bu dinamiklerle ve kent birlikteliğinin her geçen gün güçlenmesiyle 2023'lere güçlü bir köprü oluşturacaktır” dedi.

Vali Çakır’ın veda mesajı şöyle:

“Saygıdeğer Rizeliler ve Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Bakanlar Kurulu’nun 23 Mayıs 2014 tarihli kararı doğrultusunda Merkez Valiliği’ne atanmam münasebetiyle, iki yıla yakın bir süredir yürütmekte olduğum Rize Valiliği görevime ve sizlere arz-ı veda etmek durumundayım. Öncelikle Karadeniz’imizin bu güzide şehrinde siz değerli hemşehrilerimize hizmet etmenin gerçekten bir onur olduğunu belirtmek isterim.

1921 yılında müstakil sancak ve 20 Nisan1924 yılında müstakil vilayet olması, bu kenti Cumhuriyet tarihimizin modern gelişim süreciyle özdeşleştirirken; binlerce yıl gerilere uzanan mazisiyle Rize; tarihi, kültürel ve sosyal dinamikleri itibarıyla da olgun bir medeniyet havzası olagelmiştir. Tarih boyunca bu zengin değerlerle yoğrulan Rize, birlikte yaşama kültürünün de en nadide örneklerinden birini teşkil etmekte; güven ve huzur içinde, birlik, beraberlik ve dayanışma bilincine sahip, ayrıcalıklı bir toplum olma özelliğini taşımaktadır.

Geçmişi ve geleceği elverişli bir çizgide buluşturarak, çağdaş bir kent olmanın gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla tüm idari ünitelerimizle, özel sektörümüzle, yerel basınımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çıkılan yolda; proje tabanlı çalışmalardan kalkınmaya, kültürel faaliyetlerden sanatsal etkinliklere, eğitimden sağlığa, bilimden turizme, ilkokuldan üniversiteye kadar pek çok alanda orijinal kazanımlar elde edildiğini söylemek mümkündür.

Rize adına bir güzelleme olarak anılacak bu kazanımlar, kuşkusuz toplumun tüm kesimlerinin katkılarından doğan bir sinerjiye dönüşmüştür. Bundan sonraki süreçte de kuşkusuz kıymetli birliktelikle atılması gerekecek önemli adımlar, kat edilmesi gerekecek mesafe vardır. Sahip olduğu özel birikimi, çevresel, doğal, turistik ve bilimsel odaklı alternatif imkânlarıyla, gelişmeye müsait ve potansiyeli yüksek bir kent karakterini taşıyan Rize, bu dinamiklerle ve kent birlikteliğinin her geçen gün güçlenmesiyle 2023'lere güçlü bir köprü oluşturacaktır.

Görev yaptığım süre içerisinde maddi ve manevi katkı ve desteklerini, tecrübelerini, bilgilerini, emeğini, alın terini esirgemeyen, gönüllü çabalarla daha yaşanabilir bir Rize’yi ilmek ilmek dokuyan il içi ve il dışı tüm fedakâr, her zaman yakın destek ve himayelerini gördüğüm, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayatı Yazıcı’ya, İlimizin önceki ve mevcut Milletvekillerine, Siyasi Partilerimizin Temsilcilerine, Belediye Başkanlarımıza ve Meclis Üyelerimize, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin kıymetli temsilcilerine, tüm Muhtarlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşumuzun Başkan ve Yöneticilerine, Oda ve Meslek Kuruluşlarımızın Temsilcilerine, Üniversite Camiamıza, Basınımızın Kıymetli Temsilcilerine, yurt içi ve yurt dışında bulunan Rizeli Dernek ve Vakıf Temsilcilerine, il içinde ve il dışında bulunan Rize'ye ilgisini esirgemeyen İşadamlarımıza, Güvenlik Birimlerimize, Vali Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızda bulunan mesai arkadaşlarıma ve proje bazlı gönüllülük esasına göre çalışma yapan tüm gönüllü arkadaşlarıma, Kültür, Sanat ve Spor Camiasına, Geleceğimiz Gençlerimize, baş tacımız Gazilerimize ve Şehit yakınlarımıza, tekraren tüm Rizelilere arz-ı veda ediyor, gösterdikleri ilgi ve destekleri için şahsım ve ailem adına en derin şükranlarımı sunarken Rize’de daha önce görev yapan meslektaşlarımızın gayretlerini de bu çerçevede yâd ediyor, bayrağı devralacak değerli meslektaşıma da gönülden başarılar diliyorum.