Vali Çeber: 24 Kasım'a Kadar 150 Bin Fidanı Toprakla Buluşturacağız

Vali Çeber: 24 Kasım'a Kadar 150 Bin Fidanı Toprakla Buluşturacağız
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla Rize'de 10 ayrı noktada 5 bin fidan toprakla buluşturuldu. Vali Kemal Çeber, 24 Kasım’a kadar 12 ayrı noktada toplam 150 bin fidanın toprakla buluşturulacağını kaydetti.

Rize'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında "Geleceğe nefes, dünyaya nefes" sloganıyla 5 bin fidan dikildi.

Proje kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törende, Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, alana getiren fidanları toprağa dikerek can suyu verdi.

Çeber, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın dolasıyla kısıtlı bir program yaptıklarını söyledi.

11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(8).jpg

Kampanyayı salgın dolasıyla bugünle sınırlamadıklarını ifade eden Çeber, "Kampanya 24 Kasım'a kadar devam edecek. 150 bin civarında ağaç dikmeyi planlıyoruz." dedi.

Çeber, Rize'nin yeşil bir il olduğuna değinerek, şunları kaydetti: "Türkiye'nin her yeri böyle değil. Özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da daha çok kırsal, ağaçtan ve yeşilden yoksun bölgelerimiz var. Onlar için bu kampanya çok daha önemli. Biz de Rize'de bu anlamda boş durmuyoruz. Mühim olan toplumun her kesiminin bunu sahiplenmesiydi. Herkes bunu kabullenmiş ve sahip çıkmış. Ağacın, doğanın, yeşilin ve çevrenin değerini insanlarımız ve özellikle yeni nesiller gün geçtikçe daha çok anlıyor. Toplumsal hassasiyet artıyor."

Vali Çeber, Milli Ağaçlandırma günü kapsamında “Bugün Fidan, Yarın Nefes” mottosuyla 24 Kasım gününe kadar Rize’de 12 ayrı noktada toplam 150 bin fidan dikimi yapılacağını kaydetti.

Törene, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi ve diğer ilgililer katıldı.

11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(1).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(2).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(3).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(4).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(5).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(10).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(9).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(6).jpg11-kasim-milli-agaclandirma-gunu-nedeniyle-gelecege-nefes,-dunyaya-nefes-sloganiyla-rizede-10-ayri-noktada-5-bin-fidan-toprakla-bulusturuldu-(7).jpg