Vali Çeber, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Vali Çeber, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Rize’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında kentte görev yapan gazetecilerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşması gerçekleştirildi. Yakamoz Restaurant’ta düzenlenen programa Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz ile gazeteciler ve basın kuruluşları çalışanlarının yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ümit Hüseyin Sarı katıldı.

Vali Çeber, 7’den 77’ye herkesin mesai arkadaşı olduğunu ve basın mensuplarıyla da sürekli mesai arkadaşı formunda çalışacaklarını belirterek, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

vali-ceber,-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(1).jpg

Çeber, “Değerli mesai arkadaşlarım” diye başladığı konuşmasında, “Gazetecilik mesleği artık herkesin kabulüdür ki en önemli mesleklerden birisidir. Daha doğrusu bu medya gücü, gazete gücü, işte görsel, sözsel, basın dediğimiz güç artık yasama, yürütme, yargı, basın gibi sınıflandırılır hale geldi. Aslında hep birlikte kamu hizmeti yürütüyoruz. Bizler de kamu hizmeti yürütüyoruz sizler de kamu hizmeti yürütüyorsunuz. Sadece sektörlerimiz farklı ama dediğim gibi mesai arkadaşı olabilmemiz noktada belli işlerden sonra daha iyi gittiğini değerlendiriyorum hep öyle görüyorum her türlü güzelliğiyle her türlü eksik yanlış olanı da medyamız, gazeteci arkadaşlarımız dile getirecek. Kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirecek. Bunlar artık bir sürecin sonunda genel kabullere dönüştü.” dedi.

Kendisinin bir makalesinde Türkiye’de daha çok literatürlere rastlamadığı Amerika’da yaptığı bir çalışmada ise dikkatini çektiğini ve hoşuna gittiğini belirttiği CNN sendromundan bahseden Vali Çeber, “CNN sendromu, 1980’li yıllardan sonra televizyonların ve yayın organlarının 24 saat canlı yayın yapabilme kapasitesine oluşmasıyla birlikte ve bunların yapılmaya başlanmasından sonra Batıda hiçbir şeyin kamuoyundan gizlenemeyeceği, basının çok büyük bir güç olduğu ve özellikle kamu yükünün yani yönetenlerin basından bir şey saklayamayacağı ve onlarla omuz omuza çalışması gerektiği kabulünün terimleşmiş halidir. Amerikalılar buna böyle diyor. Önce olumsuz olarak adlandırılan bu kavram daha sonra benim de dediğim gibi beraber çalışabilenler için aslında önemli bir kamu hizmeti yöntemine dönüşüyor. Ülkemizde de bu yaşandı. Tabi şunu kabul etmek lazım. Günümüzde insanlar zaman zaman derdini anlatmak istiyor. Zaman zaman güzellikleri paylaşmak için, zaman zaman sesini duyurmak için ama zaman zaman da başkalarına zarar verebilmek için basını kullanmak istiyor. Bu hepimizin ortak kabulüdür diye düşünüyorum.” diye konuştu.

vali-ceber,-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(2).jpg

Basının yazdığı her şeyin dikkate alındığını kaydeden Vali Çeber, “Yazdıklarınızla verdiğiniz haberlerle hem hayat kurtarabilirsiniz hem hayatı yok edebilirsiniz. Basın gücü böyle bir güç. Allah yaptığınız işlerde hayırlı hizmetler nasip etsin. Hayırlı hizmet bazen eleştirmektir, hayırlı hizmet bazen olumsuzluğu da göstermektir. Ama sırf ona gayret etmek hayırlı hizmet değildir. Hep hayırlı hizmeti hedeflemek gerekir. Belediyemizle birlikte organize ettiğimiz bu günde tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah hep beraber hayırlara hizmet ederiz. Sizlerle beraber çalışmaktan zevk alırım, mutlu olurum. Nice 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programları kutlamayı hepinize dilerim” şeklinde konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşması toplu hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

vali-ceber,-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-(3)-001.jpg