Vali Çeber ile Öğrenciler Arasındaki Diyalog Pazartesi Rize'de Tatil Müjdeler Gibi!

Vali Çeber ile Öğrenciler Arasındaki Diyalog Pazartesi Rize'de Tatil Müjdeler Gibi!
Rize Valisi Kemal Çeber, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için takdir yetkilerini daha esnek kullanacaklarını ifade ederek pazartesi günü tatili müjdeler gibi oldu.

Rize Valisi Kemal Çeber, pazartesi günü tatil olup olmayacağına pazar günü öğrencilerle birlikte karar vereceklerini kaydederek, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için takdir yetkilerini daha esnek kullanacaklarını ifade ederek yoğun kar yağışının devam etmesi dolayısıyla pazartesi günü tatili müjdeler gibi oldu.

Rize Valisi Kemal Çeber'in sosyal medya üzerinden öğrencilere yönelik "kar tatil kararını beraber planlayalım" kararı öğrencileri harekete geçirdi. Öğrenciler pazartesi ve salı gününün tatil olmasını isterken hamile memurlar da tatil istedi. Vali Çeber, sağlıklı bebekler için anne adaylarının sağlığı ve güvenliğinin de kendileri için önemli olduğunu belirtirken Vali Çeber'in bu sözleri pazartesi günü öğrenciler için tatil, engelli ve hamile memurlar için ise idari izinli sayılabilecekleri şeklinde değerlendirildi.

Vali Çeber, Rize Valiliğinin sosyal medya üzerinden gelen yorumlara verdiği içten ve samimi cevaplarla öğrencilerin gönlünde taht kurarken, önceliklerinin öğrencilerin sağlığı ve güvenliği olduğunu kaydetti. Vali Çeber'in bu cümlesi halen daha devam eden ve bazı bölgelerde yarım metreyi aşan kar kalınlığı dolayısıyla pazartesi gününün Rize genelinde kar tatiliyle geçirilmesini müjdeler gibi oldu!

Vali Çeber, BİLSEM sınavlarıyla ilgili gelen yoruma ise verdiği cevapta BİLSEM sınavı için sınav merkezlerine ulaşanların sınavlarının yapılacağını, ulaşamayanların ise endişeye kapılmamaları gerektiğini kaydederek, sınava giremeyenlerin 1 Mart'tan sonra sınava girebileceklerini kaydetti.

Öğrencilerin kar tatilini özlediklerine yönelik mesajlarını da samimiyetle cevaplandıran Vali Çeber, kendisinin de kar tatili veren vali olmayı çok özlediğini esprili bir şekilde dile getirerek "Ben de üç yıldır kar tatili verememenin üzüntüsü içerisindeyim. İnşallah ikimizin de dualari kabul olur yarın birlikte takip edelim en doğru kararı verelim" ifadelerini kullandı.

Vali Çeber'in öğrencilerle diyaloğu zaman zaman güldüren boyutlara ulaşsa da öğrencilerin tatil isteklerinin Vali Çeber tarafından olumlu karşılanması bekleniyor.

Öte yandan Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce velilere SMS gönderilerek 9 Şubat'ta yapılacak BİLSEM Grup Tarama Uygulamasının yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

İşte Vali Çeber ile öğrencilerin o diyaloglarından bazıları:

1-156.jpg2-122.jpg3-076.jpg4-032.jpg

5-054.jpg6-024.jpg