Vali Çeber: Kadına Yönelik Şiddete Asla Tahammülümüz Yok

Vali Çeber: Kadına Yönelik Şiddete Asla Tahammülümüz Yok
Rize Valisi Kemal Çeber, kadına yönelik şiddete asla tahammül etmeyeceklerini belirterek, "Kesinlikle bilinmelidir ki biz tek bir olaya dahi tahammülümüz yoktur ve bu yönde asla bir toleransımız olmayacak” dedi. 

1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ vesilesi ile Vali Kemal Çeber Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Rize Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı doğrultusunda kurumlar tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldıktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ ve diğer kurumlar ile müşterek yürütülen çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.

rizede-kadina-yonelik-siddetle-mucadele-koordinasyon-plani-toplantisi-(1).jpg

Toplantının son bölümünde bir değerlendirme yapan Vali Çeber, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’ doğrultusunda alanda sürekli çalışmalar yapıldığını ve 7/24 hizmet verdiklerinin altını çizerek; “Biz idare olarak bu hassas konu hakkında her alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Maalesef geçmiş yıllarda Rize’de de çok azda olsa istenmeyen bir iki olay oldu. Ama şu kesinlikle bilinmelidir ki biz tek bir olaya dahi tahammülümüz yoktur ve bu yönde asla bir toleransımız olmayacak” dedi. 

Bir diğer önemli hizmetin de, KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi)  akıllı telefon uygulaması olduğunu belirten Vali Çeber; “Bu uygulama üzerinden, kadınlarımız konum bilgisiyle ihbarda bulunabiliyor ve KADES anında devreye giriyor. Bu kapsamda ilgili tüm teşkilatlarımızda oluşturulan "Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele" bürolarında kadın amir ve kadın personel görev yapıyor. Biz bu konuda üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vali Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıya; Vali Yardımcısı Sedat Sezik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve diğer ilgili daire müdürleri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantının ardından katılımcılar; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek buralarda oluşturulan "Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele" bürolarında göre yapan personeller ile sohbet ettiler.

rizede-kadina-yonelik-siddetle-mucadele-koordinasyon-plani-toplantisi-(5).jpgrizede-kadina-yonelik-siddetle-mucadele-koordinasyon-plani-toplantisi-(2).jpgrizede-kadina-yonelik-siddetle-mucadele-koordinasyon-plani-toplantisi-(3).jpgrizede-kadina-yonelik-siddetle-mucadele-koordinasyon-plani-toplantisi-(4).jpg