Vali Çeber Onuruna Rize'de Veda Programı Düzenlendi

Vali Çeber Onuruna Rize'de Veda Programı Düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Gaziantep Valiliğine atanan Kemal Çeber için Rize’de veda yemeği düzenlendi.

Rize'nin İyidere ilçesindeki bir otelde düzenlenen programa, Vali Çeber’in yanı sıra eşi Neslihan Ayan Çeber, Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Baro Başkanı Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Duman, Ertuğrul Arslan, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Jandarma Komutanı Ali Güngör, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, “Vedalarda gidenlerin mi yoksa kalanların mı daha çok etkilendiği uzun yıllar boyunca konuşulmuş ve tartışılmıştır. Dolayısıyla bende bugün bu duygu karmaşasını yaşıyorum. Sayın Valim; 5 yıllık Rize Valiliği görevinizin oldu. Yaklaşık 3 yılını mahiyetinizde çok yakın çalışma arkadaşınız olarak sürdürdük. Bu zaman zarfında sel gibi doğrudan etkilendiğimiz afetler, deprem gibi dolaylı olarak etkilendiğimiz afetler, Cumhurbaşkanımızın uzun süren Rize ziyaretleri, zaman zaman ülke gündemine mal olan önemli ziyaretler gibi önemli olayları birlikte yaşadık ve gördük. Türk edebiyatının ünlü düşünürü ve yazarı Ahmet Tevfik Paşa’ya atfedilen ve bir idarecide olması gereken hasletlerin birçoğunun bu olayları yaşarken zatıalinizde vücut bulduğunu ve ete kemiğe büründüğünü gördük. En zor anlarda ve en ciddi krizlerde bir idarecide olması gereken soğukkanlılığı, rasyonel ve doğru karar vermenin ne kadar hızlı alınabileceğini de sizlerden öğrendik. İnsan ne kadar uzağa giderse gitsin hep yüreğini bıraktığı yerde olurmuş. Ben inanıyorum ki sayın valimizde yüreğini Kaçkarların tepesinde bir yaylada, sahil kenarında bir kayıkhanede ya da hepsinden önemlisi ve özeli Rizeli hemşerilerimiz ve çok sevdiği atmacalarının kalbinde bıraktı” dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise “Sayın Valimizin Rize’ye geldiği günden bu yana yaptığı bütün çalışmalar bizim için çok anlamlı ve değerli oldu. Valimiz Rize’mize geldiği günden buyana herkesle çok güzel anılar biriktirdi. Her ilçeden her kademeden arkadaşımızı burada görüyorsak demek ki her kesimle gönül köprüsü kurmuş anlamına geliyor, bu çok değerli. Dolaysıyla vedalar içerisi doldurulmuşsa çok da anlamlı olmaktadır. Ben inanıyorum ki hem çayımızın hem de Rize’deki turizmin bundan sonra elçisi olacaktır. Böyle değerli bürokratlarımızdan ilimizde hizmet aldıktan sonra gittikleri yerlerde de ilimize hizmet etmesini beklemekle birlikte sayın valimiz bunu bu zamana kadar yaptı, bunda sonra da yapacağına inancımız tamdır. Bu zaman kadar ki bütün projelerimizde valimizle istişare içinde olduk. Ankara’da birçok temaslar da Rize için beraber olduk. Bu anlamda Rize’ye yaptığı hizmetlerden dolayı kendine teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Rahmi Metin’in konuşmasının ardından katılımcılardan duygu ve düşüncelerini ifade etmek isteyenler söz olarak konuşma yaptı. Vali Kemal Çeber’in Rize’de görev yaptığı süre boyunca yaptığı ziyaretler ve çalışmaların yer aldığı video izletildi.

Ankara’daki çalışmalarından dolayı programa katılamayan Rize Milletvekili Muhammed Avcı da video konferans yöntemi ile veda yemeğine bağlanıp Vali Kemal Çeber’e veda ederek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Vali Çeber ise veda yemeğinde yaptığı konuşmasında, “Bugün çok duygulu ve hüzünlüyüm. Normalde çok rahat konuşan biri olarak bugün kelimeler boğazımda düğümleniyor. Türkiye’nin değil dünyanın en güzel illerinde birinden çok özel bir ile gidiyorum ama her zaman kalbimin, ruhumun, beynimin bir yanı hep Rize’de olacak. Biz Rize olarak çok farklı bir kentiz. Bizim böreğimiz herkesin böreğinin tersine tatlı, lokumumuz yumuşak yerine taş gibi ya bende gittim önce göreve başladım, şimdi geldim veda ediyorum. Bir yere başlamanız için önce bir yerden ayrılmanız lazım ama ben önce başladım sonra ayrılıyorum. Rizeliliğimi gösterdim yani.

Rizeli olmak bir ayrıcalıktır. Ben bunu burada bizzat yaşadım. Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi memleketinde temsil etme şerefine nail oldum. Cumhurbaşkanımızın Rizeli olmak diye yazdığı yazısının bir bölümünde Rizelileri tanımlarken ‘Rizeliler kendinizi zor durumlarda hissettiğiniz zaman sırtınızı kadim bir dağa yaslar gibi yaslayacağınız insanlardır’ der. Gerçekten onu da hissettim. Babam burada rahmetli oldu. Tüm ısrarlarıma ve gelmeyin dememe rağmen bir sürü Rizeli hemşehrim cenaze töreni için geldi. Babamı kabre de Rizeliler indirdi. Bana çok gönülden sahip çıktınız. Kardeşlik, dostluk, arkadaşlık yaptınız. Bana 5 yıl boyunca gururla onurla şerefle evet ben Rize Valisiyim dedirttiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bu 5 yılda eğer bir başarı varsa yüzde 20’si bu aciz kulunsa yüzde 80’i sizlerindir. Siz bana o kapıları açmasaydınız, ben adım attığım zaman bana koşmasaydınız, nabzımız birbirimizi böyle tutmasaydı ne bu dostluk kardeşlik hukuk olurdu ne de Sayın Cumhurbaşkanımız; ‘Kemal Çeber sen burada 5 yıl dur’ derdi. Demek ki siz bunu başardınız.

Ben buraya geldiğimde oğullarımın biri 13 diğeri 15 yaşındaydı. Şimdi biri 18 diğeri 20 yaşında ve onlar kendini Rizeli hissediyor, zaten de öyleler. Resmi olarak da özel olarak da yaşanabilecek her şeyi yaşadım. Bu ilin valiliğini büyük bir onur, şeref, gurur ve mutlulukla yaptım. Ve arkamdaki en büyük referansım Rize valiliği yapmış olmamdır. Sizden istirhamım odur ki bu kardeşinizin, hemşehrinizin hep yanında olun, her zaman sizin duanıza talibim. Biz nereye gidersek gidelim orada bir kapınızın olduğunu unutmayın. Biz Rize ile bağımızı hiçbir zaman koparmayacağız. Biz burada acımızı da sevincimizi de paylaştık. Artık Kemal Çeber Rize’sinden ayrılıyor. Sevgili dostlar hepiniz bu kardeşinize hakkınızı helal edin. Allah hepinizden razı olsun. Benim olduğum her yerde Rizelilerin bir evi olduğunu unutmayın” dedi.

Vali Çeber, konuşmasının ardından tüm misafirlerle tek tek vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

cumhurbaskanligi-kararnamesi-ile-gaziantep-valiligine-atanan-kemal-ceber-icin-rizede-veda-yemegi-duzenlendi.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum