Vali Çeber'den Kütüphaneye Akşam Ziyareti

Vali Çeber'den Kütüphaneye Akşam Ziyareti
Rize Valisi Kemal Çeber, akşam saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Vali Çeber, gençlerin talebi üzerine kütüphane kapanış saatinin 19.00’dan 22.00’ye çıkartıldığını söyledi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Kütüphaneler Haftası kapsamında akşam 21.00 gibi ziyaret ettiği Rize Halk Kütüphanesinde Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Koçak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Rize Merkez Muhtarlar Derneği üyeleri, vatandaşlarla ve öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliğine katıldı.

rize-valisi-kemal-ceber,-aksam-saatlerinde-rize-il-halk-kutuphanesini-ziyaret-etti-(3).jpg

Vali Çeber, yaptığı açıklamada; “Daha önceki kütüphane ziyaretlerim esnasında burada bulunan öğrencilerle sohbet etme fırsatı buldum. Üniversite sınavına çalışanlar vardı. Bazısı kitap okuyordu. Onların kütüphanede sağlanan imkanlar konusunda fikirlerini aldım. Kütüphanenin kapanış saatinin 19.00’dan 22.00’a uzatılmasını istediler. Bizde arkadaşlarla bu konuyu değerlendirdik ve artık kütüphanenin kapanış saatini 22’ye kadar uzattık. Görüyoruz ki geç saat olmasına rağmen kütüphanemiz dolu kullanılıyor. Bunu gözlemleyip gerekirse saati daha da uzatabiliriz" dedi.

Misafirlerimize, Çeşitli İkramlarda Bulunmayı Düşünüyoruz.

En güzel kokulardan bir tanesinin de kitap kokusu olduğuna vurgu yaparak, kütüphanelerin önemine değinen Vali Çeber, "Kitap okuyup şu ortamda bu havayı teneffüs etmek çok değerli diye düşünüyorum. Bazen ders yapmak, bazen sınava hazırlanmak, bazen bir köşede sohbet etmek, burada kitap okumak interneti kullanmak buraları en verimli şekilde kullanmalıyız. Kütüphanenin kullanma oranı, dünyada medenileşmenin ölçütlerinden birisi olarak değerlendirilmektedir. Kütüphanemizi daha çok öğrenci ve halkın kullanması için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz ve bu anlamda her türlü görüşe de açığız. İlerleyen zamanlarda misafirlerimize çay, kuru pasta hatta çorba ikramında bulunmayı düşünüyoruz. Uygulama talep gördüğü sürece buna devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

rize-valisi-kemal-ceber,-aksam-saatlerinde-rize-il-halk-kutuphanesini-ziyaret-etti-(1).jpgrize-valisi-kemal-ceber,-aksam-saatlerinde-rize-il-halk-kutuphanesini-ziyaret-etti-(2).jpgrize-valisi-kemal-ceber,-aksam-saatlerinde-rize-il-halk-kutuphanesini-ziyaret-etti-(4).jpgrize-valisi-kemal-ceber,-aksam-saatlerinde-rize-il-halk-kutuphanesini-ziyaret-etti-(5).jpgrize-valisi-kemal-ceber,-aksam-saatlerinde-rize-il-halk-kutuphanesini-ziyaret-etti-(6).jpg