Vali Çeber'den R.Ö.'lere: "Rize Olarak Yine Bir İlki Başardık, Bu Sizin Eseriniz Canlarım"

Vali Çeber'den R.Ö.'lere: "Rize Olarak Yine Bir İlki Başardık, Bu Sizin Eseriniz Canlarım"
Rize Valisi Kemal Çeber, kar tatili kararını sosyal medyadan birlikte aldığı Rizeli öğrencilere teşekkür ederek, uygulamanın Türkiye'ye örnek olduğunu ve birçok kurumun benzer uygulamayı denediğini belirtti.

Rize Valisi Kemal Çeber'in kar yağışıyla birlikte kullanmaya başladığı ve kar tatil haberini Rizeli öğrencilerle birlikte alacağını duyurduğu Valiliğin twitter hesabında Rize Valiliği'nin takipçi sayısı 5 günde 5 bin dolayında arttı. Öğrencilerden bulundukları yerden kar fotoğraflarını paylaşmalarını isteyerek anlık hava durumunu değerlendiren Vali Çeber, öğrencilerle de sıcak diyaloglar kurarak gönüllerde taht kurdu. Öğrencileri Valilik Tören alanında kardan adam yapmaya da davet eden Vali Çeber'in bu davetine de Rizeli öğrenciler sessiz kalmamış tören alanına kardan adam yapmıştılar. Kar yağışıyla birlikte Vali öğrenci dayanışmasını Vali Çeber'in 3 günlük kar tatilinin ardından Perşembe ve Cuma gününü Rize Merkezde tatil vermemesi biraz sekteye uğratmış gibi olsa da Vali Çeber'in sıcak diyalogları tatil kararından daha çok hafızalarda kaldı. Devletin sıcak yüzünü Rizeli öğrencilere bir kez daha gösterip gönüllere dokunan Vali Çeber, yaptığı yeni paylaşımlarda Rizeli öğrencilere de gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etmeyi ihmal etmedi ve Rizeli öğrencilerle gurur duyduğunu ifade ederek, bundan sonra da aynı işbirliğini sürdürmeyi ümit ettiğini belirtti.

Türkiye’nin dört bir tarafından ve toplumun her kesiminden bu iletişim ve işbirliğine kendisini de şaşırtan düzeyde övgüyle yaklaşıldığını kaydeden Vali Çeber, şunları kaydetti: "Sevgili öğrencilerim, evlatlarım, atmacalarım; Bugün Tatil olmayan yerlerde, okullara ulaşımda ve dolulukta sorun olmadığını memnuniyetle öğrendim. R.Ö.’nin bir özelliğinizde sorumluluklarını bilmeleri olduğunu gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyor, gözlerinizden öpüyorum. Tekrar işbirliğiniz, katkılarınız, fikirleriniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Unutmayın biz bir takımız ve ben hepinize güveniyor ve sizle gurur duyuyorum. Bundan sonra da sizleri ilgilendiren konularda aynı işbirliğini sürdürmeyi ümit ediyorum. ayrıca Türkiye’nin dörtbir tarafından ve toplumun her kesiminden, bu iletişim ve işbirliğine beni de şaşırtan düzeyde övgüyle yaklaşıldığını, birçok il ve kurumun benzeri uygulamaları denediğini bilmenizi isterim. Rize olarak yine bir ilki başardık, bu sizin eseriniz canlarım. Hepinize hayırlı geceler sevgili öğrencilerim, hemşehrilerim, cevap yazamadıklarım kusura bakmasın En kısa zamanda yeni bir vesile ile görüşmek umuduyla Allah’a emanet olun, dualarınızdan devletimizi, şehitlerimizi, Rize’yi, Rizelileri ve beni de eksik etmeyin inşallah"