Vali Ersin Yazıcı'dan Yeni Yıl Mesajı

Vali Ersin Yazıcı'dan Yeni Yıl Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Yazıcı'nın mesajı şu şekilde:

Vali Yazıcı yeni yıl mesajında şunları kaydetti:

Rize’de yeni bir yıla sizlerle birlikte girmenin mutluluğunu yaşarken, 2015 yılının ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum.

2015 yılının Çay’ın Başkenti Rize’mizin her alanında sorunlarının çözümünde önemli bir yıl olacağı hususunda hiçbir tereddütüm bulunmamaktadır.

2014 yılı içerisinde hep birlikte Güzel Rize'mizin gelişmesi, huzuru, birlik ve beraberliği için çaba içerisinde olduk.

2015 yılı da değerli Rizeli vatandaşlarımızın yaşam düzeyi ve mutluluğunu en ileri noktaya taşımak için yeni projelerin hayata geçirildiği bir yıl olacaktır. Rize Valiliği olarak, ilimizin gelişimine katkıda bulunan kurumlara desteklerimiz önceden olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir.

İlimizde kültür ve turizmden çevreye, tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa ve sosyal hizmetlere kadar birçok alanda hayata geçirilen projelerle ilimizin kalkınması için önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

Kentimizin ve ülkemizin önüne yeni ufuklar açmak konusundaki azmimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz.

2015 yılında ilimizin tarihi kültürel zenginliği ve eşsiz doğa güzellikleri yanında diğer alternatif coğrafi, ekonomik ve kültürel değerlerini de kullanarak gerçekleştireceğimiz projelerle ilimizin her yönüyle model bir kent haline gelmesi en önemli hedeflerimiz arasında yer alacaktır.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin köklü bir eğitim almaları, ciddi bir mesleki beceri kazanmaları, hayatın her alanında etkin rol üstlenmesi, şuurlu ve amaçlı bir birlikteliği gerçekleştirmesi, siz değerli vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel alanlarda hak ettiği konuma ulaşması için elzemdir.

Bu vesileyle, toplumumuzun geleceği açısından çok önemli olduğuna inandığım iki konuyu vurgulamak istiyorum. Bunlardan ilki eğitim, ikincisi ise disiplinli çalışmadır.

Eğitim konusuna çok önem vermenizi, ebeveynlerin çocuklarını evrensel değerlere inanan aydın kişiler olarak yetişmelerini teminen her düzeyde eğitime yönlendirmelerini; Devletimizin bu alanda sağladığı tüm olanakları sonuna kadar kullanmalarını önemle tavsiye ediyorum.

Valiliğimizin ve bağlı birimlerin Rize´de yaşayan vatandaşlarımıza yapabildiği her türlü katkı ve hizmet beni ve çalışma arkadaşlarımı kuşkusuz en mutlu eden hususlardır. Bu bağlamda büyük bir önem ve öncelik atfettiğim eğitim konusunda gerçekleştirebildiğimiz etkinlikler, sizlerin de desteğiyle düzenlenen eğitim projeleri, Valiliğimizin tüm birimleri sizlere daha iyi hizmet sunabilmek konusunda gösterdikleri yoğun mesai 2014 yılı bakımından bizleri memnun eden ve 2015´de yine sizlerin de katkısıyla daha iyisini gerçekleştirme umudumuzu ve azmimizi güçlendiren başlıca unsurlardır.

Okumak ve çalışmak, bizlere yol gösteren temel ilkeler olmalıdır. Unutmayalım ki, ancak eğitimle ve çalışmayla sağlanacak başarı,  sanattan bilime, yaşamın her alanında daha saygın ve söz sahibi bireyler haline gelmesini sağlayacaktır.

Dolayısıyla, çocuklarımızın okul eğitimine,  genç kuşaklarımızın da özellikle yükseköğrenime özendirilmeleri için aileleri, akrabaları ve yakın çevrelerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarımızın duyarlılıklarına da güveniyorum. Bu yönde gerçekleştirilecek çalışmalara Valiliğimiz olarak tam destek sağlayacağımızı belirtmek istiyorum.  Vatandaşlarımızla bir bardak çay içmek bizim için her zaman mutluluk verici bir duygu paylaşımı olmuştur.

Rizeli Hemşehrilerimin eğitime ve gençlerin gelişimine gereken önemi vermesinin gelecekleri açısından zorunlu olduğunu düşünüyorum.

Bizler de bu düşüncelerle yola çıkarak, ekonomik kalkınmanın ancak eğitimle mümkün olacağına inanarak eğitimde yakaladığımız başarıların kalıcı olması adına Rize’de özellikle bu yıl özverili bir çalışmayı hayata geçirdik.

Elde ettiğimiz tecrübeler ışığında, eğitimin tüm paydaşlarının tamamının katılımıyla bu sene Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma  (RENK) Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Ben ve çalışma arkadaşlarım, bu bilinç ve anlayışla, Rizeli hemşehrilerimin güvenli ve huzurlu bir gelecek inşa etmeleri yönünde özenle ve inançla mesai yürütmeye devam edeceğiz. Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ve ilgili tüm birimlerimiz, sizler için her zaman sorunlarınızın dikkatle dinlenerek, çözüme kavuşturulacağı ve beklentilerinizin karşılanacağı sıcak birer yuva teşkil edecektir.
2015 yılının Rize ve Rizeliler için hizmet ve yaşam kalitesinin daha da yükseldiği bir yıl olacağına yürekten inanıyorum.

Rize'de yeni bir yıla siz sevgili vatandaşlarımızla birlikte girmenin mutluluğunu yaşıyor, ilimizde görev yapan mülki, askeri ve adli erkânla, tüm daire amir ve memurlarımızın, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve basın mensupları ile tüm Rizelihemşehrilerimize yeni yılın barış, huzur, sağlık ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum."