Vali kaçamağı Onu da yaktı

Vali kaçamağı Onu da yaktı
Vali Bulut'la ormanlık alanda uygunsuz vaziyette yakalanan başkan istifa ediyor.

Erzurum'da Vali Sami Bulut'la geçen ay ormanlık alanda iş görüşmesi yaparken polisler tarafından uygunsuz durumda görüldüğü iddia edilen AKP'li Selcen Karagöl, İl Genel Meclis üyeliğinden istifa kararı aldı.

YAKINI ARACILIĞIYLA İSTİFA DİLEKÇESİNİ GÖNDERDİ

Olayın basına yansımasının ardından Bulut merkeze alınırken, AKP Genel Merkezi'ne çağrılan Karagöl de, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile yaptığı görüşmeden sonra istifa kararı aldı. Erzurum'a dönen ve dün yapılan İl Genel Meclis toplantısına katılmayan Karagöl, bir yakını aracılığıyla istifa dilekçesi gönderdi.

"CENABI HAKKA HAVALE EDİYORUM"
Karagöl dilekçesinde, 29 Mart yerel seçimlerinde kazandığı il genel meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirterek "İzzet, iffet, ismet gibi yüksek değerleri hayatında kabul etmiş bir ailenin ferdi olarak, malum gelişmelerin odağına oturtulmuş olmamı, bizleri tanıyanların vicdan terazisine sunarken, bu söylentilerin kaynağında olanları da cenabı hakkın adil sıfatına havale ediyorum" dedi.

İLK DİLEKÇE İŞLEME KONULMADI
Üyelik değil başkanlık Meclisin öğleden sonraki oturumunda Karagöl'ün istifası okundu. Oylama yapılmadan meclisin oturumuna ara verilirken, Meclis Başkanvekili AKP'li İhsan Özdemir, Karagöl ile telefonda görüştüklerini söyledi. Özdemir "Selcen hanım, yarın (bugün) yeni bir dilekçe gönderecek. İl Genel Meclis üyeliğinden değil de başkanlık görevinden istifa edecek" diye konuştu. Oturumu bugüne bırakan Özdemir, ilk dilekçenin işleme konulmadığını da dile getirdi.

İl Genel Meclisi'nin AKP'li üç kadın üyesinden Reyhan Dağyıkan da "Bu tür olaylar herkesin başına gelebilir. İstifa etmesi önemli değil. Tek kadın da kalsam, görevime devam edeceğim" dedi.

POLİS GELDİ, KAPÜŞONUNU ÇEKTİ
Öte yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın isteği üzerine Ankara'ya giden Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, olayla ilgili ihbarın saat 23.55'te yapıldığını, polisin Karagöl ile Bulut'u eşofmanlı olarak arka koltukta birlikte otururken gördüğünü bildirdi. Çalkavur'un verdiği bilgiye göre, otomobilin yanına gelen polisi gören Karagöl, eşofmanının kapüşonunu başına çekti. Çalkavur, Bulut ile Karagöl arasında yaşanan olayın karayolundan üç kilometre kadar içerde ve ormanlık alanda olduğunu da söyledi.