Vali Kemal Çeber Pileki Parkın Açılışını Yaptı

Vali Kemal Çeber Pileki Parkın Açılışını Yaptı
Rize'de "Turizm Haftası" dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Vali Kemal Çeber, İyidere ilçesinde büyük çalışmalar ve emek sonucu yapılan Pileki Park’ın açılışını yaptı.

"Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında İyidere Kaymakamlığı öncülüğünde "İyidere Pileki Mağarası Doğa Yürüyüşü ve Mesire Alanları Projesi"nin açılışı gerçekleştirildi. 

Vali Kemal Çeber, açılışta yaptığı konuşmada, Rize'nin her yerinin birbirinden değerli olduğunu ifade etti.

Rize'nin tarihi, turistik değerlere sahip olduğunu vurgulayan Çeber, "Burada 600 yıllık Pileki Mağaramız var. İnsanların bir tür taş oymacılığı ile ihtiyaçlarını giderdiği bir mağara. Yüzyıllarca kullanılmış. İyidere Kaymakamlığı önderliğinde burada ayrıca bir mesire alanı oluşturuldu. Yürüyüş yolları, köprüler, çeşmeler var. Bu yöreye gelen turistlerimiz buradan faydalanacaklar." dedi.

Çeber, Rize'de en önemli varlıklardan birisinin turizm olduğunu belirterek, şunları kaydetti:  "Rize'yi bu zamana kadar çay taşımış. Son 10 yıldır bir turizm faaliyeti görülüyor. Bundan sonra çok daha planlı hareket etmemiz lazım. Sermayemiz ve doğamız çok güçlü. Her şeyimiz var. Yöresel yemekten tarihi esere, kültürel varlıklardan tutun doğal alanlarımız var. Turizm bundan sonraki süreçte bu ilin en önemli değeri olacaktır. " 

İyidere Kaymakamı Orhan Altun ise Rize'nin turizmine yeni bir değer kazandırdıklarını söyledi.

Pileki Mağarası'na giden yaklaşık üç kilometrelik doğa yürüyüşü alanı oluşturduklarını aktaran Altun, "Yürüyüş parkuru dere kenarından devam ederek ilerliyor. Adeta saklı bir cennet gibi. Yürüyüş parkuru üzerinde su değirmenleri, mesire alanları gibi birçok doğal güzellik bulunmaktadır." diye konuştu. 

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete de Rize'nin yayla turizmi ile öne çıktığını, doğal güzellikleri ile dikkati çeken bir yer olduğunu söyledi.

Pileki Park’ın açılışına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, İyidere Kaymakamı Orhan Altun, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

vali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(9).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(5).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(6).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(2).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(3).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(11).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(10).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(7).jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(1)-003.jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(2)-002.jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(4)-001.jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(5)-002.jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(6)-001.jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(1)-004.jpgvali-kemal-ceber-pileki-parkin-acilisini-yapti-(8)-001.jpg