Vali Memiş Özkürtün’de

Vali Memiş Özkürtün’de
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Beraberindeki heyetle ilk olarak Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya'yı makamında ziyaret eden Vali Memiş, daha sonra DOKA kaynaklarıyla önceki yıllarda yapılan Dirvana isimli tesiste incelemelerde bulundu.

Tesisin yeni işletmecisinden bilgiler alan Tirebolu-Gümüşhane güzergahında karayolu kenarında baraj manzaralı otantik tesisin mutlaka tanıtılmasını isteyen Vali Memiş, daha sonra Belediye Başkanlığı tarafından Kürtün Barajı kenarında yapımına başlanan bungalov evlerini inceledi.

Ziyaretleri sırasında Kürtün ilçesine mutlaka Arap Turistlerin getirilmesi gerektiğini sık sık yineleyen ve buna yönelik çalışma yapılmasını isteyen Vali Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya'nın doğu Karadeniz Bölgesi'nde tek kadın belediye başkanı olduğunun altını çizerek, "Başkanın yapmış olduğu küçük dokunuşları, parkları, bahçeleri diğer belediye başkanlarımıza örnek olarak veriyorum" dedi.

Kürtün ilçe merkezi ile Özkürtün beldesinin turizm potansiyeli çok yüksek olan yerleşim alanlarından olduğunu ve sahile çok kısa bir mesafede olduğunu vurgulayan Vali Memiş, "Biz özellikle Trabzon'a gelen Arap turistlerinden 2017 yılı için faydalanmak istiyoruz. Bizim amacımız o. Hem Gümüşhane olarak hem de özelinde Kürtün ilçesi olarak olağanüstü bir coğrafyamız, olağanüstü bir doğamız var. Her köyümüz ayrı bir turizm beldesi gibi. Hele yaylalarımız olağanüstü güzellikte" diye konuştu.

Erikbeli, Kadırga, Güvende ve Kazıkbeli yaylalarının Kürtün bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Vali Memiş, şöyle konuştu: "Yaylalarımız bizim için çok önemli. Çünkü yazın köylerimizde vatandaşımız kalmıyor, yaylalara çıkıyor. Kürtün ilçemizin en çok kullandığı Kazıkbeli, Güvende, Erikbeli ve Kadırga yaylaları bizim ilimizin hudutlarında ama daha çok komşu illerimizin Trabzonlular Erikbeli ve Kadırga, Giresunlular ise Kazıkbeli yaylalarını ve obalarını kullanıyorlar. Kürtünlü vatandaşlarımız ise Güvende Yaylası'nı tercih ediyorlar. Güvende Yaylası yolu güzergahında bulunan Örümcek Ormanlarından başlamak üzere beton yol yaptık. Bu betonarme yolunu Güvende Yaylası'na kadar yapacağız. Yukarı Kürtün Yolunu da karayolları ağına almak için girişimde bulunduk. En geç 2 yıl içerisinde tüm yollarımızı asfaltlayacağız. Kürtün'ü altyapı hizmetleriyle daha yaşanılabilir yer yapacağız. Tüm ziyaretlerimde gördüm ki diğer ilçelerimize rağmen yolları zor bir coğrafyada olması nedeniyle yetersiz."

Gümüşhane'nin olağanüstü bir coğrafyaya sahip yaylalarının doğal güzellikleri içerisinde korunması gerektiğine değinen Vali Memiş, "Bu yaylalarımızda en büyük sorun kaçak yapılaşmadır. Kanuni bir boşluk var, inşallah meclisimizde en kısa zamanda yasalaşır. Ben bu bölgenin insanı olduğum için bu insanları da anlayabiliyorum" diye konuştu.

Vali Memiş'in Özkürtün ziyaretine Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Güvendi, İsmail Tozlu, mahalle muhtarları katıldı.

Vali Memiş Özkürtün’de

Vali Memiş Özkürtün’de

Vali Memiş Özkürtün’de

Kaynak:IHA