Vali Su, Stk, Aşiret Ve Kanaat Önderlerine Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verdi

Vali Su, Stk, Aşiret Ve Kanaat Önderlerine Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verdi
Şırnak'ta bir otelde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri ile yemekte bir araya gelen Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "PKK, vatandaşlarımızın...

Şırnak'ta bir otelde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri ile yemekte bir araya gelen Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "PKK, vatandaşlarımızın günlük yaşamını engellemeye çalışıyor. Normal hayatını sürdürmesini engellemeye çalışıyor. Barikatlar hendekler kurarak, vatandaşın evine ambulans gitmesini önlüyor. Evi yansa itfaiye gitmesini önlemeye çalışıyor" dedi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak'ta bir otelde STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile yemekte bir araya geldi. Vali Su, yemeğe katılan misafirlerin bulunduğu tüm masaları tek tek dolaşarak birlik, beraberlik mesajları verdi. Yemekte vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Su, Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"PKK, VATANDAŞLARIMIZIN GÜNLÜK YAŞAMINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Vali Su, terör örgütü PKK'nın vatandaşların günlük yaşamını engellemeye çalıştığını söyledi. Su, "Valilik olarak ilimizdeki STK temsilcileri, kanaat önderlerimizle bir araya gelelim istedik. Tabii ki birliğimiz beraberliğimiz çok önemli. Birlik, beraberlik dirliği getirir. O bakımdan ilimizin birliği, beraberliği hep beraber olmamız bizim için çok çok önemli. İnşallah ilimizde yaptığımız çalışmalarla, birçok hizmet gerçekleşti, gerçekleşiyor. Devletimiz, hükümetimiz her alanda çok önemli, çok güzel hizmetler yaptı, yapıyor. Ama tabi maalesef terör örgütü de bu hizmetleri engellemeye çalışıyor. Vatandaşlarımızın günlük yaşamını engellemeye çalışıyor. Normal hayatını sürdürmesini engellemeye çalışıyor. Barikatlar hendekler kurarak, vatandaşın evine ambulans gitmesini önlüyor. Evi yansa itfaiye gitmesini önlüyor. Vatandaşımızın evine kendi aracıyla gitmesini önlüyor terör örgütü. Bunları da biliyoruz. O bakımdan teröre karşı, terör örgütüne karşı hep birlikte, beraberce gerekli her türlü yapılacak işlemi yapacağız, yapıyoruz. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Ben ümit ediyorum ki Şırnak ilimiz her yönüyle her zaman daha güçlü daha güzel bir şekilde geleceğe gidecek. Daha kalkınmış, daha huzurlu, daha güzel bir hep birlikte yaşayacağımız bir Şırnak olacak inşallah. Ve ümit ediyorum ki hepinizin desteğiyle, hep birlikte bu teröre de, PKK terörüne karşı duruşumuzu devam ettireceğiz. Ve en güzel günler bizlerin, Şırnak'ın ve ülkemizin olacaktır. Bu vesile ile 3 gün önce Ankara'da patlayan bombada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diliyorum" dedi.

"HALK HUZUR VE GÜVENLİK İSTİYOR"

Yemeğe katılan Şehit ve Gazi Aileleri Konfederasyonu Şırnak Şubesi Başkanı Mehmet Güngör de yaptığı konuşmada, halkın güven ve huzur istediğini söyledi. Güngör, "Son günlerde, son dönemlerde şehrimizde, bölgemizde yaşanan olayları ciddi bir şekilde şehrimiz, halkımız bu olaylardan rahatsız oldu. Bu olayların olmaması ve yaşanamamasını arzu ediyoruz. Çünkü halk huzur ve güvenlik istiyor. Ankara'da yaşanan terör olayını şiddet ve nefretle kınıyorum. Her kim olursa olsun. Her hangi terör örgütü olursa olsun şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu gün Şırnak valimizin Şırnak ilimizde organize ettiği sivil toplum örgütlerine, aşiret liderleri, kanat önderlerine, bir buluşma gerçekleştirdi. Birlik ve beraberlik ile ilgili bir dayanışmaydı. Bu konuda da valimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Su, Stk, Aşiret Ve Kanaat Önderlerine Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verdi

Vali Su, Stk, Aşiret Ve Kanaat Önderlerine Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verdi

Kaynak:IHA