Vali ve Başkan Vatandaşlarla Caddede Kitap Okudu

Vali ve Başkan Vatandaşlarla Caddede Kitap Okudu
Kütüphaneler Haftası kapsamında Türkiye'de 81 ilde gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği kapsamında Rize'de Deniz Caddesinde kitap okundu.

50.Kütüphane Haftası Kutlama Programı çerçevesinde, Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü (Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kültür ve Edebiyat Kulübü, Medeniyet Kulübü, Fütüvvet Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü), ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanlığınca, Rize Merkez Deniz caddesinde “81 İlde Kitap okuyoruz” sloganı ile okuma etkinliği gerçekleştirildi.

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(1).jpg

“81 İlde Kitap Okuyoruz” sloganı ile kitap okuma etkinliğine Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Genel Meclis üyelerinin yanı sıra, vatandaşlar, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Deniz caddesinde düzenlenen etkinlikte çocuklarla kitap okuyan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada; "Okumak eskilerden günümüze gelen bir alışkanlıktır. İnsanlar okumakla kendini geliştirir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Kütüphane Haftası Kutlama etkinliği 81 ilde olduğu gibi ilimizde de kutlanıyor. Doğru okumak, doğru bakabilmek, doğru yorumlamak ve katkıda bulunabilmek en başta kendimizi daha sonrada etrafımızı rahatlatacaktır." dedi.

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(10).jpg

Her yaştaki insanın kitap okuması gerektiğini vurgulayan Kasap, özellikle gençlere tavsiyede bulunarak yarınlarımızın yöneticisi ve liderleri olacak gençlerin zaman kaybetmeden bugünden mutlaka okuma alışkanlığını prensip haline getirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Program şiir, kompozisyon, en çok kitap okuyanlara verilen ödüller ve Çaykur İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Folklor gösterileri ile sona erdi.

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(2).jpg

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(3).jpg

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(4).jpg

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(5).jpg

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(6).jpg

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(7).jpg

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(8).jpg

rize-kitap-okudu.-turkiye-kitap-okudu-(9).jpg