Vali Yazıcı Güney Çevre Yolunu İnceledi

Vali Yazıcı Güney Çevre Yolunu İnceledi
Rize Valisi Ersin Yazıcı, ulaşım alanında yapılan yatırımlar ile Güney Çevre Yolunda incelemelerde bulundu.

Çalışmaların hız kazandığı Güney Çevre Yolu’nda incelemeler yapan Vali Ersin Yazıcı, yetkililerden bilgiler alarak projenin sorunsuz olarak devam ettiğini bildirdi.

Güney Çevre Yolu çalışmalarının devam ettiği İslampaşa ve Pehlivantaşı Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Güney Çevre Yolunun şehir içindeki yoğunluğu düşürecek önemli bir yol olduğunu belirterek,  “Bu yol tamamlandığında ulaşım sorunu rahatlayacak, çevrenin kalitesi artmış olacak. Ayrıca önemli kavşaklarla yol 5 kilometrelik güzergâhla kuzeyden güneye şehir içi yoğunluğu azaltacak. Bu yolun devamı var. Batı kesiminden sahil yoluna kavuşacak. Kalkandere ile bağlantı yolunun tamamlanması ile Ovit Tüneli bağlantısı olacak.” dedi.

ersin-yazici-guney-cevre-yolu’nda-incelemede-1.jpg

Vali Ersin Yazıcı, “İlimizde yapılan ulaşım yatırımlarını yerinde bizzat görerek inceliyorum ve bizzat takip ediyorum. İnşallah Rize’nin kalkınmasında bu yollar büyük katkı sağlayacak. Emeği geçen, yol yapımında çalışan tüm işçilerimize teşekkür ediyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğünce yürütülen Güney Çevre Yolu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Rize Trafiği önemli ölçüde rahatlayacaktır.” dedi.

ersin-yazici-guney-cevre-yolu’nda-incelemede-2.jpg

Güney çevre yolunun iki etap halinde olduğunu, birinci etabın Rize Tıp Fakültesi ile Pehlivantaşı arası, ikinci etabın ise Pehlivantaşı ve Çiftekavak arası olduğunu belirten Vali Yazıcı, kamu yatırımları ile ilgili denetim ve incelemelerine Derepazarı-Kendirli (Derepazarı Eriklimanı’ndan başlayacak olan bu yol Bahattinpaşa, Çeşme, Çukurlu, Maltepe ve Beştepe hattından Kendirli’ye ulaşıyor. Oradan da İyidere-İkizdere duble yoluna bağlanıyor), İyidere-İkizdere, Kalkandere-Kendirli, Gündoğdu-Veliköy arasında yapımı devam eden karayolunda devam etti.

Vali Ersin Yazıcı’nın incelemelerine Karayolları 103. Rize Şube Şefi Ercan Çiçek de eşlik etti.

ersin-yazici-guney-cevre-yolu’nda-incelemede-3.jpg