Vali Yazıcı Hemşin'de 500 Yıllık Tarihi Camiyi İnceledi

Vali Yazıcı Hemşin'de 500 Yıllık Tarihi Camiyi İnceledi
Bir dizi incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere Hemşin ilçesine giden Rize Valisi Ersin Yazıcı, restorasyon çalışmaları devam eden 500 yıllık tarihi Bilen Camisini inceledi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Hemşin Kaymakamlığı ile Hemşin Belediyesi’ne ziyaretlerde bulundu. Vali Yazıcı ziyaretlerde ilçenin sorunları ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Yazıcı’nın Hemşin ilçesindeki ilk durağı Hemşin Kaymakamlığı oldu. Hemşin Kaymakamı Hamza Türkmen’i makamında ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı’ya, Kaymakam Hamza Türkmen tarafından ilçenin tarihi, genel durumu, devam eden projeler hakkında brifing verildi. Daha sonra Hemşin Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Halim Bekar’dan belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.

ersin-yazici-hemsinde-4.jpg

Makam ziyaretlerinin ardından yapımı devam eden Hemşin Hükûmet  Konağı ile  diğer yatırımları inceleyen Vali Ersin Yazıcı, burada da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beraberinde Hemşin Kaymakamı Hamza Türkmen ile Hemşin ilçesi Bilen Köyü’ndeki 500 yıllık tarihi caminin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Ersin Yazıcı, Valilik olarak, bölgenin kültürel yapısını, geleneksel yapısını ön plana çıkaracak, hayata geçirecek ve gelecek nesillere orijinal haliyle aktaracak projelere destek verdiklerini söyledi.

ersin-yazici-hemsinde-1.jpg

Vali Yazıcı, ilçe ziyaretinin sonunda yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti: Hemşin ilçemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaretteki amacımız, ilçede yürütülen ve yapımı devam eden kamu hizmetlerinin durumlarını yerinde görmek, yerinde tespitlerde bulunmak ve koordinasyonu gerektiren konuları burada görüşmek ve kamu yatırımlarında kısa sürede sonuca ulaşmak. Tüm ilçelerde olduğu gibi Hemşin ilçesinin de daha iyi yerlere gelebilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.

ersin-yazici-hemsinde-2.jpg

ersin-yazici-hemsinde-3.jpg