Vali Yazıcı, Hemşirelerin Haftasını Kutladı

Vali Yazıcı, Hemşirelerin Haftasını Kutladı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Hemşireler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, hemşirelerin sağlık hizmetlerinin temel taşı olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu ve bütün ekip üyelerinin kendi alanında değerli olduğunu kaydetti.   

Hemşirelerin bu ekip hizmetinin en temel ve olmazsa olmaz unsurlarından olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, “Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan hemşirelerimiz, fevkalade önemli bir insanlık görevini yerine getirmektedirler. ”dedi.

Vali Yazıcı mesajının devamında şunları kaydetti: “Hemşirelik, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini, kalite güvencesiyle yerine getiren, özveri isteyen kutsal bir meslektir.   Şefkatle, sevgiyle, sabırla ve insanlık sevgisiyle dolu bir şekilde yapılan hemşirelik aynı zamanda toplumumuzun bilgilendirmesinde, sağlık hizmetlerinin uygulanmasında vazgeçilmez mesleklerdendir.  
Bu vesile ile ilimiz genelinde hizmet veren tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Günü’ nü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası 'nı kutlar, görevlerinde üstün başarılar diler, hemşirelerimiz ve aileleri başta olmak üzere, tüm halkımıza sağlık ve esenlik dolu günler temenni ederim.”