Vali Yazıcı: Karar Verin, Destek Verelim

Vali Yazıcı: Karar Verin, Destek Verelim
Rize Valisi Ersin Yazıcı, çocukları ve gençleri Yeşilay Gönüllüsü olmaya davet etti. Vali Yazıcı ayrıca sigarayı bırakmak isteyipte bırakamayanlara bırakma kararlarını güçlendirecek desteği vereceklerini kaydetti.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilay Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında Yeşilay Haftası’nın, ülkemizde madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için önemli bir fırsat teşkil etmekte olduğunu ifade ederek, “Bugün, toplumda yaşanması arzu edilmeyen birçok olumsuz davranışın temelinde, alkol, sigara ve uyuşturucu madde gibi zararlı alışkanlıkların kullanımının yattığını görmekteyiz." dedi.

Çocukları ve gençleri bu maddelerin yarattığı alışkanlıkların etkileri konusunda bilinçlendiren toplumların alışkanlıkların yerleşmemesinde daha başarılı olduklarını kaydeden Vali Yazıcı, çocukları ve gençleri Yeşilay Gönüllüsü olmaları için davette bulunduğu mesajında; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay Gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Son zamanlarda şehrimizde Emniyet güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonlarla, özellikle gençlerimizin beden ve ruh sağlıklarının korunmasına yönelik olarak uyuşturucuyla mücadelede önemli çalışmalar yürütülmektedir.“ şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı mesajında ayrıca, sigara ve alkollü içecekler dâhil olmak üzere insanlarda madde bağımlılığına neden olan alışkanlıkların önlenmesi için, Yeşilay Derneği’nin çeşitli kişiler ve kuruluşlarla işbirliği içinde başarılı çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Sigara bırakma noktasında kararlılık göstererek bu illetten kurtulan vatandaşlarımızı tebrik ediyor, aynı zamanda sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızın da bu kararlarını güçlendirecek desteği vermeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Yeşilay Haftası içerisinde İlimizde yapılacak çalışmalardan başarılı sonuçlar elde edilmesini ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum." dedi.