Vali Yazıcı Küçük Sanayi Sitesinde İncelemede Bulundu

Vali Yazıcı Küçük Sanayi Sitesinde İncelemede Bulundu
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize’nin Çiftekavak ve Hayrat Mahallesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Rize Modern Küçük Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı beraberinde Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz, Rize Modern Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Yazıcılar ve Kooperatif Müdürü Hasan Düzgün ile birlikte yapımı devam eden Rize Modern Küçük Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu.

rize-valisi-ersin-yazici-rize-modern-kucuk-sanayi-sitesi-insaatinda-incelemelerde-bulundu-(4).jpg

İncelemeleri sırasında küçük esnafların ülkenin gelişimi açısından son derece önemli olduğunu belirten Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Küçük sanayi sitelerinin yapımındaki temel amaç; çevre kirliliği ve plansız kentleşmeye neden olan dağınık şekildeki işyerlerini bir araya toplayarak çevre sağlığına ve şehrin planlı gelişmesine katkı sağlamak; benzer veya tamamlayıcı iş kollarında üretim yapan işletmelerin aynı site içinde toplanarak birlikte daha verimli çalışmalarını sağlamaktır.” dedi.

rize-valisi-ersin-yazici-rize-modern-kucuk-sanayi-sitesi-insaatinda-incelemelerde-bulundu-(1).jpg

Rize’de küçük sanayi sitesinin yapılmasının ilimizin ekonomik gelişmesinde önemli bir rolü olacağını ifade eden Vali Yazıcı, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, küçük sanayi sitesinin yapılması ile birlikte, dağınık olarak hizmet veren işletmelerin bir arada bulunmasının Rize’nin planlı gelişmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

rize-valisi-ersin-yazici-rize-modern-kucuk-sanayi-sitesi-insaatinda-incelemelerde-bulundu-(2).jpg

Küçük sanayi sitesinin yapılması konusunda herhangi bir zorluk ya da engel yaşanıyorsa bunların çözümlenmesi noktasında destek olmanın ve işlerini kolaylaştırmanın bürokrasinin görevi olduğunu, ilimiz için yapılan her hayırlı teşebbüse gönülden destek olacaklarını, kimsenin işlemleri engellemesine ya da geciktirmesine müsaade etmeyeceklerini, bu çerçevede gerekli çalışmaları yapacaklarını ve en kısa zamanda yeni yapılacak sanayi sitesini bitirip dört dörtlük olarak zanaatkârların hizmetine sunacaklarını kaydeden Vali Yazıcı, "Şu anda yapılmakta olan 1.etapda bulunan iş yerlerinin 90 adedi 120, 1 adedi 240,  2 adedi 186 ve 5 adedi 480 metre olmak üzere toplamda 98 adet dükkânın yapımına devam ediliyor. Sanayi Sitesinin devamı olan 2. etabın da ihalesi de 2014 yılı içinde yapılması planlanmaktadır. Bu bölümde de 6 adet 480, 6 adet 360, 12 adet 240 ve 5 adet de 120 metrekare olmak üzere toplamda 29 adet dükkân olacak” şeklinde konuştu.

rize-valisi-ersin-yazici-rize-modern-kucuk-sanayi-sitesi-insaatinda-incelemelerde-bulundu-(3).jpg