Vali Yazıcı: Rize, Karadeniz'in Lojistik Merkezi Olabilir

Vali Yazıcı: Rize, Karadeniz'in Lojistik Merkezi Olabilir
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize’nin Karadeniz’in Lojistik Merkezi olabileceğini söyledi.

Rize Valisi olarak bugün göreve başlayan ve Vali olarak mesleğinin ilk gününü yaşayan Vali Ersin Yazıcı, Rize’nin Karadeniz’in Lojistik Merkezi olabileceğini söyledi.

Rize’nin büyük potansiyelinin doğal güzelliklerinden ibaret olmadığını söyleyen Vali Yazıcı, Doğu Karadeniz Limanları içinde gelişmeye en uygun alan olan Rize’nin Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından birisinin üstünde bulunduğunu belirtti.

ersin-yazici-rize-valisi.20140602194526.jpg

Vali Yazıcı, Rize’nin Karadeniz’in en kestirme transit merkezi olduğundan limanıyla da Rusya ve İran’a açılan karayollarına entegre olduğunu ifade ederek, “Rize Erzurum arasındaki Ovit Tüneli tamamlandığında Rize; Trabzon ve İç Anadolu’ya açılan yolların merkezi olacak. Rize Havalimanının yapılmasıyla merkez konumumuz daha da pekişecek. Bütün bu imkanları değerlendirdiğimizde ise Rize’nin dünyanın en büyük pazarlarına açılan büyük bir lojistik merkezi olabileceği sonucu ortaya çıkıyor. Bizde bu imkanları bütün boyutlarıyla katma değere dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.