Vali Yazıcı: Rize OSB'nin Yüzde 70'i Tamamlandı

Vali Yazıcı: Rize OSB'nin Yüzde 70'i Tamamlandı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Kalkandere ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ersin Yazıcı, Kalkandere ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, Organize Sanayi Bölgesi için ayrılan alanda incelemeler yaptı. Vali Yazıcı'ya, incelemeleri sırasında Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, OSB Müdürü Hasan Günal ile diğer ilgililer eşlik etti. Vali Yazıcı incelemeleri sırasında Rize Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin şu an itibarıyla yüzde yetmiş oranında yapımı tamamlandığını kaydetti.

TÜM İMKÂNLARI SEFERBER EDİYORUZ

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Vali Yazıcı, "OSB alanının faaliyete geçmesi için yoğun çalışmalarımız devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgeleri bulundukları bölge için çok önemli olup hem ekonomiye hem de istihdama önemli katkılar sağlamaktadır. Bu bağlamda kurulacak olan OSB'nin daha etkin ve faydalı olması için elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz. Tüm çalışmalarda mesaimizin büyük kısmını harcamaya çalışıyoruz, yapılan her çalışma ilimize yeni bir iş, ekmek kapısı ve istihdam demektir." şeklinde konuştu.

ersin-yazici-organize-sanayi-bolgesi-insaatini-inceledi-(1).jpg

ALT YAPI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Açıklamalarının devamında Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmeler hakkında da bilgiler veren Vali Yazıcı,"Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasında belli aşamalara gelindi. Yapımına 2009 yılında başlanan Rize Organize Sanayi Bölgesi (OSB) şu an itibarıyla yüzde yetmiş oranında yapımı tamamlanmıştır. Rize OSB'de yapılan diğer bir çalışma da iletişim ve yüksek gerilim-alçak gerilim enerji nakil hatlarının yapılması işidir. Hali hazırda enerji nakil hattı ve şebeke inşaatı ile ilgili yüklenici firma tarafından gerekli malzeme alınıp Rize Organize Sanayi Bölgesi alanında muhafaza edilmiş, enerji nakil hattının 1 ve 10 numaralı direkleri yerine monte edilmiş ve geri kalan çalışmalar elektrik nakil hattı proje revizesinden sonra hızlı bir şekilde devam edecektir. İçme suyu, atık su, yağmur suyu şebeke inşaatı ile su deposu için inşaat çalışmaları devam etmektedir. "dedi.

ersin-yazici-organize-sanayi-bolgesi-insaatini-inceledi-(4).jpg

İSTİHDAM ALANI ELDE EDİLECEK

Süren inşaatların tamamlanmasıyla Rize'de oldukça yüksek bir istihdam alanı elde edileceğini kaydeden Vali Ersin Yazıcı; istihdam sorununun çözümü için Organize Sanayi Bölgesine özel önem verdiklerini belirtti.

OSB TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rize Ticaret ve Sanayi Odasında, Ağustos ayı Organize Sanayi Bölgesi toplantısı Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Organize Sanayi Bölgesinin üretime geçirilmesi için devam eden çalışmalarda gelinen nokta değerlendirildi.

ersin-yazici-organize-sanayi-bolgesi-insaatini-inceledi-(2).jpgersin-yazici-organize-sanayi-bolgesi-insaatini-inceledi-(3).jpg