Vali Yazıcı: Travel Turkey İzmir Fuarında Rize Standı Yoğun İlgi Gördü

Vali Yazıcı: Travel Turkey İzmir Fuarında Rize Standı Yoğun İlgi Gördü
Rize Valisi ErsinYazıcı, 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı'nda Rize standının yoğun ilgi gördüğünü ve fuarın Rize adına oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen ve açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın yaptığı turizm profesyonellerinin buluşma noktası, yılın son turizm fuarı Travel Turkey İzmir Fuarı’na Rize olarak renk kattıklarını kaydederek, 31 ülkeden binden fazla turizm sektörü temsilcisinin bir araya geldiği fuarda Rize Standının yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Rize standının gerek renkleri gerekse düzenlemesi ile öncekilerden farklı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuarı değerlendirdiği açıklamasında fuar süresince birçok yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından ziyaret edilen stantta Rize'ye özgü yöresel tatlar, şifa kaynağı beyaz çay ve Rize'yi tanıtan materyallerin sunumunun yapıldığını hatırlatarak, ilin tanıtımı için fuarlara katılmayı sürdüreceklerini ve bunu sürekli hale getirmek istediklerini söyledi.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(7).jpg

Travel Turkey İzmir Fuarında açtıkları standın yoğun ilgi gördüğünü ve Rize açısından fuarın çok olumlu geçtiğini söyleyen Vali Yazıcı, "Türkiye'deki diğer vilayetler ile birlikte ilimizin tanıtımı için İzmir'de yerimizi aldık. 4 gün boyunca ilimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini vatandaşlarımız ve yurt dışından gelen sektör temsilcileri ile paylaşabilmek için orada bulunduk " dedi.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(10).jpg

Ulusal ve uluslararası fuarların tanıtım faaliyetlerinde önemli olduğunu da belirten Vali Yazıcı , "Bana göre fuar gayet başarılı geçti. Bir taraftan kendimiz bir taraftan da bu sektörün içinde olan arkadaşlarımız fuarlara iştirak etmek suretiyle kendi ilimizi biraz daha etkin şekilde tanıtmaya gayret ediyoruz. Bunun sonrasında da mutlak surette geri dönüşler oluyor. İlimizin marka ürünlerini, doğasını, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Rize olarak faydasını görürüz diye düşünüyorum" dedi.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(2).jpg

Rize'yi tüm yönleriyle tanıtmak için fuara katıldıklarını belirten Vali Yazıcı, "Rize Doğu Karadeniz'in incisi, adeta bir saklı cennet. Amacımız ilimizi tüm yönleriyle tanıtmak. Bu amaçla fuara katıldık. Rize standına gelen her vatandaşın iyi niyetlerle ve güzel duygularla ayrılması en büyük temennimizdi, bunu da gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Bu sebeple standımıza gelen misafirlerimize ilimizin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini anlattık. Rize bölgesel turizmin en güzel örneklerinden biridir" dedi.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(9).jpg

Rize standının yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Vali Yazıcı, "İlimiz adına katılım sağladığımız fuarlarda Rize'ye karşı büyük bir ilginin olduğunu gözlemlemekteyiz. Fuarlarda bizim standı gören turizmciler ve halkımız standımıza gelerek Rize'yi bu gibi fuarlarda görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirmekteler. Rize olarak bu yıl yine önemli hazırlıklarla katılım sağladığımız İzmir Turizm fuarında bu ilgiyi yakından gördük " dedi.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(5).jpg

Fuarın Rize adına oldukça verimli geçtiğini dile getiren Vali Yazıcı, "Ben, Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız, İl Genel Meclis Başkanımız, İl Genel Meclisi Üyeleri, Rize Ticaret Borsamız, Rize Ticaret ve Sanayi Odamız, Rize Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Belediye Yetkilileri, Turizm İşletmecileri ile Sivil Toplum Kuruluşundan arkadaşlarımızın katıldığı ve dolu dolu geçen ilimiz için hayırlara vesile olacağını düşündüğümüz bir fuarı İzmir'de gerçekleştirdik. 4 gün süren fuarda ilimizi temsil ettik. İnşallah amacımıza ulaşırız. Fuarın ülkemiz ve Rize'miz açısından güzellikler getirmesini diliyorum" dedi.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(8).jpg

Turizmin gelişimine katkıda bulunacak her fırsatı değerlendirdiklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Bunların uzun vadede Rize adına çok güzel sonuçlanacağını umuyoruz. Termal, sağlık, doğa, yayla, kültür ve kış turizminin hepsinde var olduğumuzu en iyi şekilde anlatmaya çalıştık. Bunların herhalde yakın zamanda olumlu sonuçlarını görmeye başlayacağız diye düşünüyorum. Ayrıca, tanıtımımızda yardımcı olan bütün basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum " dedi.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(11).jpg

Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya, Zimbabve’nin çeşitli turizm firma ve kuruluşlarının katılımcı olarak tanıtımını gerçekleştirdiği fuar, 13 Aralık Pazar günü kapılarını kapattı.

Vali Ersin Yazıcı, fuarda karşılıklı ziyaretler çerçevesinde İl Valileri ile görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde, Rize'nin öne çıkan kültürel özellikleri de konuşuldu.

rize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(4).jpgrize-travel-turkey-izmir-fuarinda-(3).jpg