Vali Yazıcı ve Eşi, Gönül Elçilerini İftarda Ağırladı

Vali Yazıcı ve Eşi, Gönül Elçilerini İftarda Ağırladı
Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Eşi Hanife Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar ve gönül elçileri için Rize Öğretmenevinde iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine Vali Yardımcıları Mehmet Özer, Şefik Aygöl, Turan Yılmaz, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, bazı kurum amirleri ile çocuk evlerinde kalan çocuklar ile gönül elçileri katıldı.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte Vali Yazıcı ve Bayan Yazıcı, gönül kapılarını karşılıksız olarak sonuna dek çocuklarımıza açan ailelerle tek tek sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu, aileleri ile birlikte yemeğe katılarak geceye apayrı bir renk katan çocuklarla da yakından ilgilendiler.

rize-gonul-elcileri-iftar-programi-2.jpg

İftar yemeği sonrası Vali Yazıcı yaptığı konuşmada, "Ramazan ayında, sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz." Dedi.

Kadim kültürümüzün bize emrettiği hususlardan birisidir…

Çocukları sahiplenme noktasında bugüne kadar güzel sınavlar verdiklerini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Komşumuzda, mahallemizde, sokağımızda, şehrimizde aç açık bırakmamak, onlara elimizi uzatmak bizim kadim kültürümüzün bize emrettiği hususlardan birisidir. Gönül Elçilerimiz bunun en güzel örneğini veriyorlar. Bizler de devlet olarak sizin bu gayretinizi boşa çıkarmama adına hepinize destek olmaya çalışıyoruz. Sizlere hem devlet olarak hem de bu toplumun bireyi olarak müteşekkiriz. Sıkıntılarınız olduğunda her zaman söylediğim gibi kapılarımız sizlere her zaman açık. İşte bu gönül elçileri hareketi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlattığı bu hareket aslında bizim kültürümüzün, geçmişimizin ve kimliğimizin değerleri olan bu kavramları yeniden güçlü bir hale getirmeyi amaçlıyor." Diye konuştu.

Bir çocuğun yetişmesinden bütün köy sorumludur…

'Bir çocuğun yetişmesinden bütün köy sorumludur' Kızılderili sözüyle konuşmasına devam eden Vali Yazıcı, "Çocuklarımızın yaşamlarına yapacağımız katkılarla, göstereceğimiz sevgiyle büyük güzellikler katabiliriz. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceğidir. Biz ülkemizin gelecekte büyük ve güçlü olmasını istiyorsak, ileride sorunlar yaşamak istemiyorsak, çocuklarımızın, insanlarımızın mutlu olmasını istiyorsak onlara her şeyden önce sevgiyi, çalışkanlığı ve iyi bir eğitimi vermeliyiz." dedi.

rize-gonul-elcileri-iftar-programi-1.jpg

Birlikte olma cesaretini ve kararlılığını göstermek…

Gönül Elçileri Projesi'nin önemine işaret eden Vali Yazıcı,"Çocuklarımıza gelecek aşılamak, gelecek tasavvuru yapmalarını istiyorsak, onlara sunulan maddi zenginliklerin, güzelliklerin ötesinde anne ve aile şefkatini sunmanın, bizim birer parçamız olduğu hususunu onlara hissettirmenin sıcak yaklaşım ile mutluluklarını temin etmeliyiz. Bu birliktelik o sıcaklığın, o coşkunun, geleceğe daha umutlu bakabilmenin bir kanıtıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımız ile birlikte olma cesaretini ve kararlılığını gösteren herkese teşekkür ediyorum."ifadesinde bulundu.

Bizim için son derece önemli bir kazanç…

Vali Yazıcı, Ramazan Ayı münasebetiyle çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ramazan ayında sizlerle beraber olmak bizim için son derece önemli bir kazanç. Paylaşmanın, yardımlaşmanın, sevgi ve kardeşliğin en yoğun şekilde yaşandığı bir ayda sizlerle beraber olmak, sizlerin hayır duasını almak bizleri çok mutlu etmektedir. Ramazan ayı vesilesiyle bütün İslam coğrafyasındaki zulümlerin son bulmasını, yerine barış ve kardeşliğin egemen olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

rize-gonul-elcileri-iftar-programi-3.jpgrize-gonul-elcileri-iftar-programi-4.jpg